Sıcaklıklar: Mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredecek. Bolu ve Düzce’de sıcaklık 33-35°C civarında olacak.
Rüzgar: Batı ve kuzeybatı yönlerinden 3 ila 5 kuvvetinde (20-40 km/s) esecek. Deniz üzerinde dalga yüksekliği 2,5 metreye kadar çıkabilir.

Orta Karadeniz:
Genel
Durum: Parçalı bulutlu hava etkili olacak. Gece saatlerinde Samsun’un kıyı kesimlerinde kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
Sıcaklıklar: Amasya’da sıcaklık 36°C’ye kadar çıkabilir. Samsun’da ise sıcaklık 32°C civarında olacak, yağış beklenmiyor.
Rüzgar: Genellikle doğu ve kuzeydoğu yönlerinden hafif kuvvetli esecek.

En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede

Doğu Karadeniz:
Genel Durum
: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra iç ve yüksek kesimlerde kısa süreli sağanak yağışlar görülebilir. Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin çevrelerinde sağanak yağışlar öngörülüyor.
Sıcaklıklar: Trabzon ve Rize’de sıcaklık 28°C, Artvin’in yüksek kesimlerinde yağışlarla hava serinleyecek.
Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan hafif kuvvetli (20-30 km/s) esecek. Özellikle deniz üzerinde görüş mesafesi yağış anında kısa süreli azalmalar gösterebilir.

Denizlerde Hava:
Genel Durum
: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğu yönlerinden 3 ila 5, zamanla kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde rüzgar bekleniyor. Doğu Karadeniz’de rüzgar doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde esecek.
Dalga Yüksekliği: Batı Karadeniz’de dalga yüksekliği yer yer 2,5 metreye kadar çıkabilir. Deniz üzerinde görüş mesafesi yağış anında kısa süreli azalmalar gösterebilir.

Bu detaylar, özellikle yağışların etkili olacağı bölgelerde sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ