Meteoroloji'den Karadeniz İçin Sağanak Uyarısı: Özellikle Batı Karadeniz'de Yağışlar Etkili Olacak

Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öğle saatlerinde başlayıp, akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Trabzon ve Çevresinde Hava Durumu

Trabzon'da bugün maksimum sıcaklık 23°C olarak tahmin ediliyor. Hissedilen sıcaklık ise yaklaşık 20°C civarında olacak. Rüzgarın genellikle hafif esintili olması beklenirken, bölgedeki hava durumu genel olarak bulutlu geçecek.

Doğu Karadeniz İçin Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Hava durumu genellikle bulutlu olacak, bu nedenle bölge sakinlerinin dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Karadeniz'de Rüzgar ve Deniz Durumu

Karadeniz'de genel olarak hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Rüzgar, Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 4 ila 6 kuvvetinde esecek. Denizciler ve bölge sakinleri için rüzgar durumuna dikkat etmek önem taşıyor.

Bu dönemde Karadeniz Bölgesi'nde yaşayanların ya da bölgeye seyahat edecek olanların hava durumu raporlarını yakından takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA