Emek veriyor. Vatandaşımızın da cebine bir şey kalsın. Üreticimizin mağdur edilmemesi için devletimizin gerekeni yapacağına temsil ettiğim kurum adına inancım tamdır” dedi.

Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak

BEKLENTİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ

Bekar, “Maliyet hesabı yapılırken, topraktan başlanır. Fındığın bakımı, budanması, seyreklenmesi, bahçelerdeki yabancı otların biçilmesi. Bunların hepsi maliyete yansıyan unsurlardır. Bu sene fındık toplama ücretleri yüksek oldu. Maliyet hesaplamaları yapıldıktan sonra rakamsal olarak beklentimizi açıklayacağız” diye konuştu.

MAĞDUR OLMAMALI

Bekar, “Batı cephesinde bin  300 TL rakam belirlendi. Trabzon’da tespit henüz yapılmadı. Bin 200 TL ila bin 500 TL arası bir toplama maliyeti olacak. Bu rakamların hepsi üreticinin cebinden çıkıyor. Üreticimizin cebinden çıkan değil, giren ücret önemlidir. Üreticimiz bir sene sabırsızlıkla bekleyip umudunu bağladığı fındıktan mağdur olmamalı. Alın teri dökenlerin hakkı verilmeli. Maliyetler yüksek olduğu için fındık toplama ücretleri de yüksek olacaktır. Rekolte tespitleri henüz yapılmadı. ‘Sıra fındık’ olarak adlandırılan fındık çok iyi. Giresun yabani fındığı da yok denecek kadar az seyretmesi rekolteyi dengeleyecektir. Tahmini rekolte tespiti henüz yapılmadı. Geçen seneye göre çok büyük bir artışın olmayacağını gözlemliyorum” ifadesine yer verdi.

Muhabir: BİROL SANCAK