Ali Savaş, yıllar içinde Karadeniz Gazetesi'ne alınacak yeni muhabirleri sınavdan geçirip onların gazeteci olup olmayacağına karar veriyordu. Hem Şamil Ekinci hem de rahmetli Mehmet Ali Yılmaz'ın takdirini kazanmıştı. Bir dönem Gökkuşağı radyosunda program yaparken, uzun yıllar Karadeniz Gazetesi'nde "Ağa Takılanlar" bölümünü yazdı. Spor dünyasında bir marka haline gelen Savaş, iyi gazetecilik yapanları ilk arayan kişi olurdu.

Trabzonlu Konfederasyon Başkanı Bayrağı Devrediyor: "Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız" Trabzonlu Konfederasyon Başkanı Bayrağı Devrediyor: "Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız"

Ancak Ali Savaş, haber ve yorum yazmasına rağmen uzun süre gazeteci sayılmadı ve tam 35 yıl Gazeteciler Cemiyeti'ne üye yapılmadı. Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut'un cemiyet başkanlığında ise Ali Savaş'ın gazeteci olduğuna karar verildi ve 32 meslektaşıyla birlikte Cemiyete üye yapıldı. Yazılı basında internete geçişte de etkili olan Savaş, Medya Trabzon'u markalaştırdı ve 61saat.com'u kurarak yayın danışmanı olarak çalıştı.

Haftanın 5 günü Politik Güğüm köşesini yazan Ali Savaş, kulis haberleri ile siyasette olup bitenleri okuyucularına aktardı. Taka Gazetesi yazarı Musa Alioğlu'nun dediği gibi, meslekte 40 yıl yıpratıcı oldu. Önce kan değerlerinde oynama, sonrasında böbrek sorunları yaşadı.


Rahatsızlığına rağmen bir gün bile hayata küsmedi. Macaristan kampından Nurgül Günaydın’ın verdiği ölüm haberiyle, Ali Savaş'ın kalbine yenildiği öğrenildi. Arhavi'de doğup Hopa'da büyüyen, Trabzon'da okuyan ve evlenen Savaş, iki hukukçu evlat yetiştirdi ve 65 yaşında hayata veda etti. Trabzon basınından bir Ali Savaş geçti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN