En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede

Hava Durumu Uzmanı Abdullah Macit, gelecek hafta boyunca yağışların özellikle Karadeniz üzerinde yoğunlaşacağını belirterek, "Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yerel gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kars ve Ardahan çevrelerinde ise sağanak geçişleri bekleniyor," dedi.

Sıcaklık tahminlerine göre, güney, iç ve batı bölgeleri mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde sıcaklıklar yaşayacak. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek. Macit, "Yurdun diğer yerlerinde az bulutlu hava hakim olacak. Hava sıcaklıklarında hafta sonuna kadar önemli bir değişiklik beklemiyoruz," şeklinde konuştu.

Meteoroloji, yağışlı hava koşulları nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını öneriyor. Özellikle yağış alacak bölgelerde yaşayanlar için ani sel, su baskını ve yıldırım düşme riskine karşı uyarılarda bulunuldu.

Kaynak: METEOROLOJİ