AV SEZONU BEREKETLİ BAŞLADI

15 Nisan’da başlayan av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesiyle balıkçılar “vira bismillah” diyerek denize açıldı. Bu sezon özellikle palamut ve istavrit bolluğuyla dikkat çeken Karadeniz, balıkçıların beklentilerini karşılamış görünüyor. Çarşamba’daki balıkçılar, tezgahlarını dolup taşan balıklarla süslerken, fiyatların uygun olması hem satıcıyı hem de tüketiciyi memnun ediyor.

BALIK TEZGAHLARI DOLUP TAŞTI

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

Balık satıcısı Kenan Aydın, “Geçen yıla göre çok daha iyi durumdayız. Bu sene palamut bol, istavrit bol. Hamsi de bol olduğunda tadından yenmez. 3 tane balık 200 lira, 5 kişi doyuyor,” diyerek balığın hem ucuz hem de besleyici bir seçenek olduğuna dikkat çekti.

ÇAY PARASINA BALIK SATILIYOR

Tezgahlarda balık fiyatlarının düşmesi tüketicilerin de ilgisini çekti. Müşteriler, balıkların hem ekonomik hem de sağlıklı bir seçenek olduğunu belirterek, “Çay parasına balık satıyorlar, çok uygun” ifadelerini kullandı. İlçedeki balık fiyatları ise mezgit 100, barbun 100-200, istavrit 100, çinakop 150 lira arasında değişiyor.

Kaynak: İHA