Karadeniz’in simgesi haline gelen hamsi, balık avcılığı sezonunun başında tezgahların gözdesi olan palamudun yerini almış durumda. 1 Eylül'de başlayan balık sezonunun başlangıcında bolca bulunan ve rağbet gören palamut, havaların soğumasıyla birlikte yerini hamsiye bırakmaya başladı. Özellikle Samsun'da hamsinin kilosu 150 TL'den satılmasına rağmen, vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde talep ediliyor.

Hamsinin Boyu ve Yağlanması, İlginin Artmasına Sebep Oldu

Soğuk havaların etkisiyle yağlanarak boyu büyüyen hamsi, tezgahları süslemeye devam ediyor. Karadeniz’in “incisi” olarak bilinen hamsinin, bu sezondaki yağlı ve iri hali, balıkseverlerin ilgisini arttırdı. Balık satıcısı Onurcan Köse, hamsinin şu anda en çok talep edilen balık olduğunu belirtiyor.

A W352833 05

Başkan Genç’ten Şoför Esnafına Özel Mesaj: "Ulaşımı Birlikte Şekillendireceğiz" Başkan Genç’ten Şoför Esnafına Özel Mesaj: "Ulaşımı Birlikte Şekillendireceğiz"

Hamsi, 150 TL'ye Satılıyor

Tezgahlarda mezgit, istavrit ve barbun gibi balıklar da yer almakla birlikte, hamsi şimdilik en çok tercih edilen balık. Satıcı Köse, 2-3 gündür hamsinin çıkışının azaldığını ancak yine de 150 TL'lik fiyatına rağmen halkın ilgisinin devam ettiğini ifade ediyor.

Köse, şöyle devam etti: “Hamsi, bugün 150 TL olmasına rağmen taze ve iri olduğu için vatandaş etkilenmiyor, almaya devam ediyor. Önceki hafta 80 TL’ye satıyorduk ama havalar soğudukça fiyat da yükseldi. Yine de hamsi en çok talep edilen balık.”

A W352833 04

Vatandaşlar Fiyatları Yorumladı

Samsun’da balık fiyatlarının, mevsim şartları göz önüne alındığında normal olduğunu belirten bazı vatandaşlar, hamsi fiyatının ise Karadeniz için biraz yüksek olduğunu ifade ettiler. Hamsinin 150 TL’ye satılması, bazıları tarafından yüksek bulunurken, diğerleri bu fiyatın balığın taze ve yağlı olmasından dolayı uygun olduğunu düşündü.

A W352833 03

Bununla birlikte, balık fiyatları genel olarak talebin yüksek olduğu bir dönemde, özellikle hamsi fiyatlarının sezon boyunca artmaya devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: iha