İYİ Parti Milletvekili Yavuz Aydın'dan Fındık Fiyatlarına Sert Tepki

Aydın, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun grup toplantısında dile getirdiği ve kendisinin fındık üreticilerinin sorunlarının tespit edilmesi için verdiği Araştırma Önergesi'nin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini ifade etti. "İYİ Parti olarak fındık üreticilerimiz için talep ettiğimiz hiçbir uyarı ve teklifin dikkate alınmadığını üzülerek şahit olduk," dedi.

Üreticilerin Sorunlarına Dikkat Çekti

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın'dan Fındık Alım Fiyatlarına  Tepki - Karadeniz'de Sonnokta Gazetesi

Yavuz Aydın, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Günlerdir gerek meclis kürsüsünde gerekse sokaklarda, üreticiyi enflasyona ezdirmeyin, vatandaşlarımızın sorunlarını göz ardı etmeyin çağrısında bulunmuştuk. Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun grup toplantımızda ifade ettiği sözler ve İYİ Parti Grubu adına fındık üreticilerinin sorunlarının tespit edilmesi hakkında verdiğim Araştırma Önergesi, ne yazık ki AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmiştir."

Aydın, hükümetin fındık fiyatları konusunda üreticilerle alay ettiğini belirterek, “İYİ Parti olarak fındık üreticilerimiz için talep ettiğimiz hiçbir uyarının ve teklifin dikkate alınmadığını üzülerek şahit olduk. AK Parti hükümeti tarafından hiçbir maliyet çalışması yapılmadan ve üreticilerin masrafları hesaplanmadan açıklanan bu fiyat, yetersiz ve fındık üreticilerimizle alay etmektir. 1 kilogram fındığın maliyeti 130 TL’yi bulmaktayken, hükümet nasıl olur da 130 TL fındık alım fiyatı açıklayabilir? Vatandaşlarımız; gübre, budama, ilaçlama, patoz, işçi gibi ödemelerin maliyetini nasıl karşılayacaktır?" ifadelerini kullandı.

Fındık Üreticilerini Koruma Çağrısı

Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz" Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz"

Aydın, fındık üreticilerini korumak için hükümete çağrıda bulundu: "Fındık üreticisini, yabancı işletme olan FERRERO’ya teslim ettiniz. Türkiye’de fındık konusunda, FERRERO sayesinde tekelleşme meydana getirdiğiniz için bugün iç piyasada fındık alım fiyatını belirleyemez hale geldiniz. Dünya fındık üretiminde zirvede olan bir ülke, nasıl olur da fındık alım fiyatı belirlemekten aciz kalabilir?"

YAVUZ AYDIN Kimdir? – İyi Parti Milletvekili Adayı

Aydın, açıklanan fiyatı kesinlikle reddettiklerini belirterek, "Üreticilerimiz bu fiyat karşısında ne fındığını daldan toplayabilir ne de işçilere gereken parayı ödeyebilir. Öncelikle, fındık alım fiyatının yeniden gözden geçirilmesi ve üreticilerimizin hakkının teslim edilmesi gerekmektedir. Fındık alım fiyatını, üreticilerimizin hak ettiği fiyat olan 170 TL olarak yeniden revize etmelisiniz. Aksi takdirde fındık üreticisi sizi refüze edecektir," dedi.

Üreticilerin Umudu

Bu açıklamaların ardından, fındık üreticileri hükümetin fiyat politikasını yeniden gözden geçirmesini umut ediyor. İYİ Parti’nin konuyu meclis gündemine taşıması ve Aydın’ın kararlı duruşu, üreticilere moral ve destek sağlıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK