Mayıs ve Haziran aylarında bölge illerinden gelen 12 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastası, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi edilerek taburcu edildi.

Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, özellikle Kurban Bayramı döneminde KKKA vakalarında artış yaşanabileceği endişesi taşıdıklarını ancak korkulanın olmadığını belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, "Kurban Bayramı dönemi KKKA vakaları artar mı diye korkuyorduk; ama vakalar aynı seviyede kaldı. Ağustos'la birlikte vakaların azalmasını bekliyoruz. Bu sene Mayıs ve Haziran aylarında toplam 12 civarında hasta bize başvurdu ve şu anda servisimizde yatan hasta yok," dedi.

"Bölgeden gelen hastalarımızı dönem dönem tedavi edip taburcu ediyoruz. Hastanemizde şu ana kadar vefat eden hastamız olmadı ancak farklı yerlerde vefat haberlerini duyuyoruz," diyen Prof. Dr. Yılmaz, özellikle Gümüşhane, Kelkit, Şiran, Artvin, Ardanuç ve Şebinkarahisar'dan gelen hastaların tamamının tedavi edilerek şifa bulduğunu ifade etti. Yılmaz, tarla, bağ ve bahçeye gidenlerin koruyucu önlemler almasının önemine dikkat çekerek, "Çoraplarını pantolonun üzerine çekmeleri ve eve döndüklerinde tüm vücutlarını kene olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Kene vücutta ne kadar uzun süre kalırsa enfeksiyon o kadar şiddetli gelişebiliyor," dedi.

Bu seneki KKKA vakalarının geçen yılki rakamlarla benzer olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, "KKKA vakaları Tokat ve Sivas taraflarında daha fazla görülüyor. Bizde de geçen seneyle benzer rakamlar oluştu. Belki uyarılarla insanlarımızın daha duyarlı olmasıyla birlikte sayı artmıyor diye düşünüyoruz," şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ