Sacayak Derneği Başkanı Mehdi Ali Memiç, Otçu Göçü ve Otçu Şenlikleri’nin, yöre halkı için büyük öneme sahip olduğunu ve pek çok ritüeli barındıran bu kültürel etkinliğin, bölgenin zorlu yaşam koşullarından doğmuş bir kültür olduğunu vurguladı. Memiç, proje kapsamında Giresun ilindeki otçu göçü rotalarının keşfedilerek, bu rotaların aslına uygun şekilde günümüze aktarılmasının amaçlandığını belirtti.

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

GİDOSK Başkanı Ahmet Kılıç ise proje hakkında detaylı bilgiler vererek, "Unutulmaya yüz tutan yayla göç yollarını teknik olarak inceleyip doğa yürüyüşü parkurları haline getirdik. Bu sayede, köyler ile yaylalar arasında ulaşımı sağlamak amacıyla kullanılan otçu göçü kültürümüzü genç nesillere aktarmayı ve onları doğa sporlarına yönlendirmeyi amaçlıyoruz," dedi. Kılıç, aynı zamanda bu proje ile Giresun’un turizm potansiyelini artırmayı da hedeflediklerini ifade etti.

Bu önemli proje, Karadeniz’in zengin kültürel mirasını koruma ve genç nesillere aktarma noktasında büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Otçu Göçü Geleneği, sadece yerel halk için değil, doğa ve kültür turizmi meraklıları için de eşsiz bir deneyim sunacak.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN