Karadeniz’in Lezzeti Palamut Geri Döndü: Tezgahlar Şimdiden Şenlendi!
Karadeniz’in vazgeçilmez lezzeti palamut, 15-31 Ağustos tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen av izniyle birlikte kıyı balıkçıları tarafından yeniden avlanmaya başlandı. Denize açılan balıkçılar, olta, çapari ve diğer ağ yöntemleriyle avladıkları palamutları Trabzon Balık Hali'ne getirerek, tezgahları yeniden hareketlendirdi. Vatandaşların yoğun ilgisi, bu sezonun bereketli geçeceğinin habercisi oldu.
Balıkçı esnafları, bu yıl palamut avının erken başlamasından oldukça memnun. Trabzon Balık Hali'nde palamut avcılığıyla ilgili konuşan esnaflardan Cem Yazıcı, geçen yıl bu zamanlar neredeyse hiç palamut bulamadıklarını, ancak bu yılın çok daha verimli başladığını belirtti. Yazıcı, "Bu sene itibariyle palamut avcılığı iyi başladı diyebiliriz. Umudumuz inşallah iyi olacak. Kıyı balıkçıları olta ile avlayıp bize getiriyor, biz de satıyoruz. Geçen sene bu zamanlarda palamut mumla aradık ama bu sene erken başladı, erken gözüktü. Allah'ın izniyle güzel bir sezon olacak," ifadelerini kullandı.
Bir diğer balıkçı esnafı Ahmet Çoğalmış ise, "Bu sene olta balıkçılığı erken başladı, iyi gidiyor. Bundan sonra da inşallah daha iyi olacak," dedi. Balıkçıların bu umut dolu açıklamaları, Karadeniz sofralarının vazgeçilmezi olan palamudun bu yıl bol miktarda tezgahlarda olacağını gösteriyor. Karadeniz’in bereketli sularından çıkan palamut, hem balıkçıların yüzünü güldürüyor hem de vatandaşların sofralarına lezzet katıyor. Trabzon Balık Hali'ndeki hareketlilik, palamudun Karadeniz mutfağındaki yerini bir kez daha vurgularken, balıkseverler bu sezonun tadını çıkarmaya hazırlanıyor.