Toplantıda; Trabzon İl Risk Azaltma Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu (İDK) Üyeleri, Vali Yardımcısı Dr. Ali Yılmaz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri yerine İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Özgür Aşık, AFAD İl Müdürü Mustafa Hüseyinpaşaoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Karslı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Korkmaz da yer aldı. Trabzon İRAP, ildeki afetlerin olası etkilerini belirlemek ve bu etkileri en aza indirmek amacıyla hazırlanmış bir plan olup 2021 yılında onaylanarak yürürlüğe girdi. Beş ana modülden oluşan plan; ilin genel durumu, tehlike ve risk değerlendirmeleri, mevcut durum analizi, afet risk azaltma amaç ve hedefleri ile izleme ve değerlendirme bölümlerini içeriyor. Trabzon İRAP’ın amacı, ilde yaşanabilecek afetlere karşı tehlike ve risk kaynaklarını belirleyerek etkin ve sürekli önlemler almak olarak tanımlanmıştır. Plan, 15 hedef ve 364 eylemden oluşmakta olup, bu eylemlerin 28 tanesi “kırmızı eylem” olarak önceliklendirilmiştir.  2024 yılı itibariyle genel ilerleme oranı yüzde yüzde 29, kırmızı eylemlerin ilerleme oranı ise yüzde 80 olarak kaydedilmiştir. Toplantıda özellikle 20 Eylül 2024’te meydana gelen sel, taşkın ve heyelan olayları ele alınmış ve bu olayların İRAP eylemleriyle bağlantısı gözden geçirilmiştir. Kırmızı eylemlerin bu kapsamda yeniden değerlendirilmesine ve varsa yeni eylemlerin ortaya konmasına karar verildi.

BAŞKAN KOÇAL’A BÜYÜK DESTEK

Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, Antalya İller Bankası Bölge Müdürlüğü gibi çok önemli bir görevi ifa ederken bu görevinden feragat etti. İlçesine hizmet etmek için Vakfıkebir’e döndü. İlk altı aylık zamanda önemli sorunlara neşter vurarak vatandaşların büyük takdirini kazandı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti’ye katılma kararı aldı. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozeti takılarak iktidar partisine katıldı. Hizmet yolunda önemli bir adım attı. Bu kararı ilçesinde çok büyük bir kesimden destek aldı. “İlçeme hizmet etmek için, yeni bir sayfa açtım. Vakfıkebir’e hak ettiği hizmetleri kazandıracağım” diyen Başkan Fuat Koçal ile birlikte sabır ve destek ile Vakfıkebir’i çok güzel günlerin beklediği aşikar.

18 UYGULAMALARINDA VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYİN

Beşikdüzü’ne iki dönem Belediye Başkanı olarak hizmet eden Ramis Uzun, ilçedeki 18 uygulamaları ile ilgili bir açıklama yaptı. Ramis Uzun açıklamasında şunları söyledi: “Önceki dönemde söz verdiğimiz üzere halkımızın bilgisi dahilinde katılımcı belediyeciliğin en güzel örneğini vererek imar planı ve kentsel dönüşüm sorununu çözdük. Bu aşamada doğal olarak 18 uygulamalarına başlanıldı. Bu süreç benden sonra başladı. Halkımız mağdur edilmeden 18 uygulamaları yapılmalı ve vatandaşlarımız mağdur edilmemelidir. Vatandaşlarımıza 18 uygulamasını Ramis Uzun yaptı diyerek beni ve meclisimizi kimse toplumun önüne atmasın. Ben ve meclisimiz olsaydı adil ve hakkaniyetli bir süreç yönetirdik. Kimseyi de mağdur etmezdik. Bana atılan suçlamalar ayıptır, yalandır ve saygısızlıktır.”

HAKAN KOCAMAN’A YAPILAN HAKSIZLIK

AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman geçtiğimiz günlerde “Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Koordinatörümüzle önümüzdeki kongre süreci ile ilgili yapmış olduğum istişare neticesinde tekrar aday olmama kararı aldım. Yeni dönemde görev alacak İlçe Başkanı ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” diyerek aday olmayacağını açıkladı. Bu karar hem Çarşıbaşı İlçemizde hem de kamuoyunda büyük bir şok etkisi yaptı. Hakan Kocaman, bir önceki dönem Çarşıbaşı MHP’ye bırakıldığında oluşan kaos ortamında ilçe başkanıydı. Yaşanan tepkileri, tartışmaları göğüsledi. Partisinde birliği sağladı. MHP’nin adayı Mümin Nuhoğlu’na kayıtsız şartsız destek olarak seçimi Cumhur İttifakının kazanması için yoğun bir şekilde çalıştı ve başardı. Geçtiğimiz dönem yine Çarşıbaşı’nda tartışmalı bir seçim dönemi yaşanıyordu. Çok zor bir süreçte yine kayıtsız şartsız Cumhur İttifakı adayı Ahmet Keleş’in yanında durdu ve seçimi kazandılar. Genel seçimlerde de başarılı oldu. Hiçbir zaman küçük işlerle, dedikodularla uğraşmadı. Konsantrasyonu hep Çarşıbaşı’na hizmet etmek oldu. AK Parti’ye ve Cumhur İttifakına zarar gelmemesi için kendisini siper etti. Hiçbir şaibeye bulaşmadı. Çarşıbaşı önemli hizmetler kazandı. Kim Başkan adayı gösterilmişse arkasında durdu, uyum içerisinde çalıştı. AK Partili olduğunu iddia eden, ancak başka partilere çalışan birileri sürekli olarak kuyusunu kazmak için uğraştı. Hakan Kocaman, onlara da hoşgörü ile yaklaştı. Ancak gün oldu, zaman geldi bu birileri hedeflerini gerçekleştirdi. Çalışan, hak eden, partisi için, ilçesi için fedakarlık yapan cezalandırıldı. Trabzon’un en başarılı iki üç ilçe başkanından birisi olan Hakan Kocaman’a büyük bir haksızlık yapıldığı kanaatindeyiz. Neye göre ve kimlerin bu kararı aldığını bilmiyoruz.  Zaman, bu kararın yanlışlığını mutlaka gösterecektir.

BEŞİKDÜZÜ AK PARTİ’DE SON DURUM

Beşikdüzü’nde AK Parti’nin yeni ilçe başkanı kim olacak sorusu merakla bekleniyor. İstifa eden İlçe Başkanı İsa Kahraman döneminde tam anlamıyla ilçede bir kaos ortamı yaşandı. Ses kayıtları, tartışmalar, istifalar, tehditler derken gemi okyanusun ortasına doğru sürüklendi. Şimdi gemiyi sağ salim karaya çıkartacak bir kaptan aranıyor. Öne çıkan isimler Yahya Turan, Ali Zeytin ve Harun Demirci. Beşikdüzü’nde önceki dönem Milletvekili Salih Cora’nın organizasyonu ile yapılan toplantıda Yahya Turan’ın adı ön plana çıktı. Ancak İl Başkanlığı için adı geçen Salih Cora’nın organize ettiği toplantıyı AK Parti Trabzon İl Teşkilatı ne kadar geçerli sayar bilinmez. Ali Zeytin; bilgi, birikim ve kapasitesi ile bu görev için hazır. Bütün bu tartışma ve kaos ortamında teşkilatı toparlayacak,  ayağa kaldıracak bir abiye ihtiyaç duyulursa bunun için en uygun isim uzun yıllar bu görevi başarı ile yürüten Harun Demirci olacaktır.

MAKİNELER SİNLİCE’DE

Arslantürk’e Önemli Görev Arslantürk’e Önemli Görev

Trabzon’un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, ilçede yola çok önem veriyor. Trabzonlu süper vali Recep Yazıcıoğlu’nun, ‘Gidemediğin yer senin değildir’ sloganı ile hareket eden Kurukız, ilçenin kırsal mahallerinden Sinlice’de yol bakım ve onarım çalışmalarına yoğunluk verdi. Makineleri Sinlice’ye seferber eden Kurukız, “Sinlice Mahallemizde yol bakım, onarım ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. Hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

EMİRZEOĞLU’NDAN HAL UYARISI

Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, halin Pazar günleri kapalı olması ile ilgili büyükşehir belediyesine dilekçe verdi. Emirzeoğlu, kapalı olan halden dolayı esnafın mağdur olduğuna vurgu yaparak, “Büyükşehir belediyesi hal müdürlüğüne yazımızı gönderdik pazar günü için esnaflarımız sıkıntı yaşamaması için yeni düzenleme yapacağız. Esnafımız halden aldıkları ürünleri taze muhafaza edebilmek için buzhanelerde bekletiyorlar. Hal kapatma kararının yeniden gözden geçirilmesini rica ederim” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ