Vali Yıldırım, yaptıkları çalışmalar dolayısıyla Kaymakamlara teşekkür edip bundan sonraki görevlerinde başarılar diledi.

Palamut Rekora Koşuyor

Karadeniz’de hava şartları balıkçıları vurdu, tezgahlarda fiyatlar iki katına çıktı. Trabzon’da balıkçılar olumsuz hava şartları nedeniyle balık fiyatlarında artış yaşandığını dile getirdi. Havanın elverişli olmamasının balıkçıların denize açılmasını etkilediğini kaydeden balıkçılar, son bir haftadır balıkçıların denize açılamadığını ve bu nedenle av yapılamadığını ifade etti. Balıkçıların denize açılamaması nedeniyle balıkların satış fiyatının etkilenirken, tezgahlarda satışa sunulan balık fiyatlarının neredeyse ikiye katlandığı dikkat çekti. Tezgahlarda 50 TL’ye satılan Palamut şimdilerde 220 TL’ye satışa sunuluyor. Trabzonlu vatandaşlar fiyatların bir anda yükseldiğini belirterek, fiyatı fazla bulduklarını vurguladı.

Tesob'da İmzalar Atıldı

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) ile American Life Dil Okulları arasında indirim anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre TESOB üyeleri ve birinci derecede  aile fertleri yabancı dil eğitimini yüzde 50’ye varan oranlarla indirimli alabilecek. İndirim anlaşması TESOB Başkanı Metin Kara ve American Life Dil Okulları Trabzon Temsilcisi Emrah Yücesan arasında imzalandı. Yücesan, anlaşmaya göre TESOB üyesi esnaf ve sanatkârlar ile birinci derecede aile fertlerinin yetişkin gruplarında İngilizce eğitimlerinden yüzde 50, Almanca eğitimlerinden yüzde 30, çocuk gurubu eğitimlerinden de yüzde 25 indirim avantajı ile faydalanabileceğini söyledi. TESOB Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkârlar için yeni imkânlar yaratmaya devam ettiklerini vurgulayarak, “İmzaladığımız indirim anlaşmasıyla esnaf ve sanatkârlarımıza ve çocuklarına güzel bir imkân sağlamış olduk. Turizm şehri olan Trabzon'da yabancı dil öğrenmenin önemini hepimiz biliyoruz” dedi.

Kurandan Hayata

Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından konferans düzenleniyor. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, ‘Kuran’dan hayata’ konferansında hitap edecek. Konferans, yarın akşam saat 19.00’da KTÜ AKM’de olacak. Dernek yönetimi hemşehrilerini konferansa davet etti.

Başkan Bıyık'tan Kareografi Desteği

Trabzon’un Yomra İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzonspor’un evinde ağırlayacağı Fenerbahçe’ye karşı, Taraftar gruplarının hazırladığı kareografiye destek verdi. Bıyık Vira Taraftar Grubu, tarafından başlayan kampanyaya atkı satın alarak destek oldu. Başkan Bıyık, bütün Trabzonluları atkı almaya davet etti.  Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bıyık, "Takımımızın toparlanma sürecinde yeni bir sorumluluk alarak hepimizi kenetleyecek güzel bir iş çıkaracaklarına inandığım tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ben de 5 atkı alarak Vira grubuna destek oluyor ve herkesi de destek olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Genç'ten Vali Zorluoğlu'na Ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geçtiğimiz hafta protokol eşliğinde Tiflis’e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Tiflis dönüşü hemen Ankara’ya uçtu. Ankara’daki temasları çerçevesinde çeşitli görüşmeler yapan Başkan Genç, bu süreçte sürpriz bir ziyarette bulunma kararı aldı. Genç, Diyarbakır Valisi olarak atanan Murat Zorluoğlu’na hayırlı olsun dileklerini iletmek üzere makamını ziyaret edecek. Başkan Genç, Ankara’daki temaslarını tamamladıktan sonra, Vali Zorluoğlu ile gerçekleştireceği bu özel görüşmenin ardından Trabzon’a dönecek.

Koçhan Ve Adıgüzel'den Doğan'a Destek

Maçka Belediyespor Kulüp Başkanı Atalay Koçhan ile Esiroğlu Belde Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ömer Faruk Adıgüzel, Aralık ayında yapılacak genel kurulda Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’a tam destek verdiler. ‘Başkanımızı destekliyoruz ve yeni dönemde yanındayız’ diyen Koçhan ve Adıgüzel, “Trabzonspor Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın borçsuz Trabzonspor vaadi ile gurur duyduk. Amatör spor kulüplerimize yaptığı tarihi yardım ve katkıları için kendisine teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde yanlarındayız” dediler.

Vakfıkebir'e Yeni Hizmet
Vakfıkebir İlçesi Körez Mahallesi TOKİ evlerine muhtarlık tarafından dolmuş seferleri hizmeti başlatıldı. 31 Mart yerel seçimleri sonarsı Muhtarlığı kazanan Hakki Şirin tarafından seçim öncesi vaatlerinden biri olan TOKİ Evlerine dolmuş hizmetlerinin başlatılacağı yönündeki vaadini yerine gerdirdi. İki etap halinde yaklaşık 420 konutun bulunduğu ve 700 kişinin yaşadığı konutlarda ulaşım sorunu kurulduğu günden beri yaşanıyordu. Bu gerçeği vatandaşlara anlatan Körez Mahallesi Muhtar adayı Hakkı Şirin, sorunu dolmuş durağı hayata geçirilerek giderilebileceğini ifade etmişti. Hafta başı itibarıyla dolmuş hizmetleri başladı.

Erbaşaran'a Gittiler

Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar ilee Akçaabatlılar İstanbul Derneği Başkanı Halil Erol, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran’ı ziyaret ettiler. Erbaşaan’ı, Yaylacık Mahallesindeki akaryakıt istasyonunda ziyaret eden, Cankatar ve Erol, vakıf çalışmaları ile ilgili istişare yaptı. Misafirlerini ağırlayan Erbaşaran, “Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Dönem Başladı Yeni Dönem Başladı

E R B A Ş A R A N-6

Kaynak: Haber Merkezi