Karanlıkta Bırakılan Katliamlar

İkincisi, Sivas Katliamı'nın, Malatya, Maraş, Çorum, 1 Mayıs 77, Beyazıt, Gazi katliamları gibi karanlıkta bırakıldığını ve arkasındaki güçlerin kasıtlı olarak ortaya çıkarılmadığını belirtti. Sivas’ta saldırganların engellenmemesi, katliamın üstünün örtülmesi ve sadece birkaç kişinin göstermelik cezalar almasının geçmişteki benzer katliamların ortak özelliği olduğunu söyledi.

Alevilere Yönelik Ayrımcılık Devam Ediyor

İkincisi, Sivas Katliamı'nın hedefinin başta Aleviler olmak üzere, resmi ideolojinin dışında kalan kimlik, inanç ve mezhepler olduğunu ifade etti. Katliam sonrasında da Alevilere yönelik ayrımcı ve hedef gösteren uygulamaların sürdüğünü belirtti.

Unutulmaz Bir Yara: 2 Temmuz 1993

"2 Temmuz 1993 tarihi, insanlık tarihine büyük bir utanç, yüreğimizi yakan bir ateş olarak düşmüş ve yüreğimizdeki yangın hiçbir zaman sönmemiştir," diyen İkincisi, Madımak Oteli’nin kuşatılıp ateşe verilmesinde devletin güvenlik güçlerinin seyirci kaldığını ve bu güçlerin sorumlusu olan makamlarda oturanlar hakkında bugüne kadar hiçbir soruşturma açılmadığını vurguladı.

Adalet ve Barış İçin Çağrı

KESK Trabzon Şubeleri olarak Sivas Katliamında hayatını kaybedenlerin direnci, bilinci ve inancının hepimize ışık olacağını belirten İkincisi, "Toplumsal barışı tehdit eden ve halkları düşmanlaştırmayı hedefleyen katliamlar, Anadolu’nun farklı renklerinin barış içinde bir arada yaşama isteğini asla kıramamıştır," dedi.

İkincisi, insan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, barıştan ve kardeşlikten yana olan herkesi, demokratik kitle örgütlerini ve siyasi partileri Sivas Madımak Oteli önünde ve ülkenin dört bir yanında Sivas Katliamı başta olmak üzere, yaşadığımız tüm katliamları lanetlemeye ve gerici-ırkçı saldırılar karşısında dimdik ayakta olmaya davet etti.

Unutmadık, Unutturmayacağız

Buğday Fiyatları Çiftçiyi Hayal Kırıklığına Uğrattı: Ekmek Krizi Kapıda! Buğday Fiyatları Çiftçiyi Hayal Kırıklığına Uğrattı: Ekmek Krizi Kapıda!

"İnsanlığa karşı işlenmiş bir suç olan Sivas Katliamını ve arkasındaki güçleri unutmadık, unutturmayacağız," diyerek sözlerini tamamlayan İkincisi, katliamda yaşamını yitirenleri bir kez daha saygıyla ve özlemle andıklarını belirtti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU