Katliamın Hatırlatılması ve Adalet Çağrısı
İkincinin, 9 yıl önce Ankara Garı önünde toplanan binlerce yurttaşın Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplandığını ve bir anda IŞİD tarafından gerçekleştirilen iki canlı bomba saldırısı ile 103 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. İkincinin, katliamın Türkiye tarihindeki en büyük kitlesel katliam olduğuna dikkat çekti.

Dava Süreci ve Adaletin Yerine Getirilmemesi
Katliamın ardından başlayan dava sürecinde, sorumluların açığa çıkarılmak yerine olayın üzerinin kapatılmaya çalışıldığını belirten İkincinin, mahkemelerin katliamı "insanlığa karşı suç" olarak kabul etmemesini eleştirdi. 2024'teki duruşmada, mahkemenin IŞİD'i aklayarak davayı kapatma girişiminde bulunduğunu ifade etti.

Katliamın Sorumluları ve Adalet Mücadelesi
İkincinin, katliamın sorumlularının ve katliamın öncesinde ve sonrasında görevini ihmal eden tüm yetkililerin adalet önüne çıkarılmasını talep etti. 9 yıl boyunca yaşananların ve mahkeme tutanaklarının gerçekleri saklayamayacağını ifade eden İkincinin, katliamın arkasındaki gerçek suçluların yargılanacağı güne kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Unutulmaz Olaylar ve Mücadele
İkincinin, katliam öncesindeki ihlalleri ve eksiklikleri de sıralayarak, katliamın sorumlularının ve onları koruyanların cezalandırılması gerektiğine dikkat çekti. IŞİD’e "öfkeli gençler" diyerek davayı sulandırmaya çalışanlara karşı direneceklerini ve bu topraklarda katliamların unutturulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Bin 114 Rus Turist, Kruvaziyerle Samsun’a Geldi; Sırada ki Durak İse Trabzon Bin 114 Rus Turist, Kruvaziyerle Samsun’a Geldi; Sırada ki Durak İse Trabzon

Sonuç ve Adalet Yürüyüşü
Son olarak, barış şehitleri ve kaybedilen canlar için adaletin sağlanana kadar mücadelelerine devam edeceklerini ifade eden İkincinin, "Barış, Demokrasi ve Emek" mücadelesinin kazanacağına olan inancını yineledi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN