Yedi Yıldır Okul Yok İkinci, Yenimahalle, kentimizin en eski mahallerinden biri. Mahalle kültürünün yaşatıldığı, komşuluk ilişkilerinin sürdürüldüğü, çocukların güvenle sokağa çıkıp oyun oynadığı, insanların rahatlıkla birbirinin kapısını çalabildiği birkaç mahallemizden biri. Gelin görün ki yedi yıldır ilkokulu yok” dedi.

Gümüşhane'de Trafik Kazası: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti Gümüşhane'de Trafik Kazası: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Sürgünde Eğitim İkinci, “Gözbebeği çocuklarımız tam yedi eğitim-öğretim yılını adeta sürgünde geçirerek eğitim hakkını kullanabiliyor. Çocuklarımız 5 katlı, yangın merdiveni olmayan, daracık merdivenleri olan bir binada eğitim alıyor. Sene başında okula öğrenci taşıyan servis sayısı 9 iken ekonomik kriz ve yoksullaşma nedeniyle bu sayı üçe düşmüş bulunuyor. Çocuklarımız karda kışta, yağmurun altında, uzun mesafeler yürüyerek okula erişmek zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.

Eğitim Aciliyettir İkinci, “Mevcut 100. Yıl İlkokulumuzun 630 öğrencisi bulunmaktadır. Yeni kayıt döneminde okula 140’ın üzerinde öğrencinin başlayacağı öngörülmektedir. Mahallenin, anne-baba ve çocukların bütün isteği bir an önce okullarına kavuşmaktan başka bir şey değil. Bu isteğe kayıtsız kalınamaz. 2020 yılında başlayan inşaat nasıl tamamlanamaz? Çocukların eğitiminden daha öncelikli ve acil ne olabilir? İstenildiği takdirde çok kısa zamanda eksiklikler giderilebilir ve eğitime hazır hale getirilebilir. Eylül ayında ilkokulumuz hizmete açılmalı, çocuklarımız okullarına kavuşmalı, Yenimahalle halkı daha fazla mağdur edilmemelidir. Mahalle halkımızın en temel ihtiyacı, servise ihtiyaç kalmadan çocuklarını okula göndermektir. O nedenle yeni binanın ilkokul dışında başka bir biçimde değerlendirilmesi akıldan dahi geçirilmemelidir” dedi.

İkinci, valilikten halkın taleplerine yanıt verecek ve kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapılmasını beklediklerini belirtti. “Halkımızın haklı beklentilerinin yanında durmaya ve çocuklarımızın eğitim hakkını savunmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Ayşe Sancak