Yazgan, "İsrail’in İran’a sert bir şekilde saldıracağını düşünüyorum" diyerek, bu durumu pekiştiren unsurları sıraladı. "Amerika’dan gönderilen yeni hava savunma materyalleri de bunun bir göstergesi" ifadesini kullandı. Yazgan, gerilimlerin artmasında İsrail’in rolüne vurgu yaparak, "İsrail ilk olarak İran’ın Suriye’deki elçilik binasını vurmuştu. Bu durum, uluslararası hukuk açısından kabul edilemeyecek bir eylem" dedi.

İran’ın, bu saldırıya karşılık olarak dron saldırıları düzenlediğini hatırlatan Yazgan, "Sonrasında Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye suikasta uğradı ve Beyrut’ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah gibi üst düzey komutanlar öldürüldü" şeklinde devam etti. İran’ın bu olaylar sonrası misilleme yapma kararı aldığını belirten Yazgan, "Ancak İran Cumhurbaşkanı, Gazze’de ateşkes sağlanması için bir güvence aldığını ifade etmişti. Ne yazık ki ateşkes gerçekleşmedi ve Gazze’deki katliam devam ediyor" dedi.

Yazgan’ın yorumları, Ortadoğu'daki karmaşık dinamikleri ve gelecekte olası çatışmaların nasıl şekilleneceğini merak edenler için önemli bir perspektif sunuyor.

Ak Parti Trabzon’da Kongre Süreçleri Başladı: Sürmene’de Güven Tazelendi Ak Parti Trabzon’da Kongre Süreçleri Başladı: Sürmene’de Güven Tazelendi
Editör: Şevval Küçük