Türkiye'de kiralık ev bulmanın zorlaştığı bu dönemde, yaz ayları ve çeşitli etkenlerle kira talebinde büyük bir artış bekleniyor. Özellikle büyükşehirlerde kira fiyatlarının %30 oranında artacağı öngörülüyor. Ev sahiplerinin yüksek kira talepleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar, adliyelerde ve arabulucularda sıkça karşılaşılan sorunlar arasında yer alıyor. Uzmanlar, kira krizinin önümüzdeki dönemde daha da belirginleşeceğini belirtiyor.

Özellikle yaz aylarının gelmesi ve tayinler, üniversite tercihleri ile düğünler gibi etkenlerle kiralık daire talebinde büyük bir artış bekleniyor. Kira talebinde %30'a varan bir artış öngörülüyor.

Bunun yanı sıra, alım satım pazarındaki durgunluk otomobil piyasasını etkilerken, ev piyasasında ise durum farklı; kiralık daire bulmak büyükşehirlerde daha da zorlaşıyor.

Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde kiralık ev arayanların sayısı artarken, ev sahipleri daha yüksek kira bedelleri talep edebiliyor. Bazı kiracılar ev sahiplerinin mobing girişimlerine karşı direnirken, kira anlaşmazlıkları adliyelerde ve arabulucularda en sık karşılaşılan sorunlar arasında yer alıyor.

Uzmanlar, kira krizinin artarak devam edeceğini ve bu durumun önümüzdeki dönemde daha da belirginleşeceğini belirtiyor.

KİRADA YENİ TALEP DALGASI

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, EKOL TV'de canlı yayında yaptığı açıklamalarda, kirada yeni bir talep dalgasının başlayacağını ve bu durumun özellikle düğünler ve memur atamaları gibi etkenlerle tetiklendiğini ifade etti.

Sosyal Yardımlar Mercek Altında: Hileli Boşanmalar Takibe Alındı Sosyal Yardımlar Mercek Altında: Hileli Boşanmalar Takibe Alındı

Son dönemde gayrimenkulün en çok gelir sağlayan sektörlerden biri olduğunu belirten Akdoğan, ev sahibi olmanın karlı bir yatırım olduğunu ancak kiralarla ilgili sorunların giderek arttığına dikkat çekti.

Bu durumun kiracılar ve ev sahipleri arasında süregelen anlaşmazlıkları daha da karmaşık hale getirdiğini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ