Kira Artış Sınırı Kaldırılırsa Ne Olur?

Mehmet Şimşek, %25'lik kira artış sınırının kalkması halinde, piyasa koşullarında kira sözleşmelerinde çok daha yüksek artışlar yaşandığını ifade etti. Şimşek, "Kiralara %120'ye yakın zamlar gelebiliyor," diyerek, kontrolsüz artışların önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Sadece kadınlar yararlanacak! Devletten 20 bin lira destek geldi Sadece kadınlar yararlanacak! Devletten 20 bin lira destek geldi

Enflasyonda Düşüş Sinyalleri

Şimşek, enflasyonla mücadelede zorluklara rağmen ilerleme kaydedildiğini belirtti. Temel mallardaki yıllık enflasyonun %28’e düştüğünü ifade eden Şimşek, hizmet sektöründeki enflasyonun da gerileme eğilimine girdiğini söyledi. Ancak küresel enflasyonun hala dirençli olduğunu ve bu nedenle enflasyonla mücadelenin süreceğini vurguladı.

“Zorlu Mücadele Devam Edecek”

Bakan Şimşek, enflasyonun düşüş eğilimini sürdürmesi için hükümetin kararlı bir şekilde çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Enflasyon kontrol altına alındığında piyasaların daha istikrarlı bir yapıya kavuşacağını ifade eden Şimşek, gelir politikalarının da bu süreci destekleyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ