Kırtasiye Alışverişinde Fiyatlar Uçtu

Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala, veliler kırtasiye alışverişine hız verdi. Ancak bu yıl kırtasiye ürünlerinde yaşanan %70'e varan fiyat artışları, velilerin bütçesini zorluyor. Sırt çantası, kalem kutusu, defter gibi temel ihtiyaçlar için harcanan tutar, geçen yıla oranla büyük bir artış gösterdi. Geçen yıl bin liraya dolan bir okul çantası, bu yıl sadece bir sırt çantası alabiliyor.

Velilerin Zam Şikayetleri Artıyor

Kırtasiye sektöründe fiyat artışlarına değinen Kırtasiyeci Ebuzer Sayar, hem yerli hem de ithal ürünlerde %30 ila %70 oranında artışların olduğunu belirtti. Veliler ise bu durumdan oldukça şikayetçi. Bir veli, geçen yıl 15 bin TL harcarken bu yıl 20 bin TL'yi aşan harcamalarla karşılaştığını ifade etti. Başka bir veli ise devletten KDV oranlarında indirim yaparak velilere destek olmasını talep etti.

Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar

Okul Çantası 2 Bin Lirayı Buluyor

Peki, bu yıl bir okul çantası dolu dolu ne kadara mal oluyor?

Bir ilkokul öğrencisi için temel kırtasiye ürünlerini sıraladığımızda; sırt çantası bin lira, defterler ve kalemler 600 lira, beslenme çantası 300 lira ve kalem kutusu 250 lira tutuyor. Toplamda, bir sırt çantasının dolması 2 bin lirayı buluyor.

Geçen yıl 500 liradan satılan sırt çantaları ve 65 liradan satılan kalem kutuları, bu yıl fiyatlarını neredeyse iki katına çıkarmış durumda.

Kaynak: HABER MERKEZİ