Zencefilin kış aylarında düzenli tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle sabahları yataktan kalkmakta zorluk çekenlere ve gün boyunca üşüyenlere bu baharatı tavsiye ediyor. Kış çaylarında da sıklıkla tercih edilen zencefil, sağladığı birçok fayda ile dikkat çekiyor.

Zencefilin, vücutta birçok olumlu etkisi olduğunu söyleyen aktarlar, şunları ifade etti: “Zencefil, üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı oldukça faydalıdır. Ayrıca mide bulantısı, boğaz ağrısı gibi sorunları hafifletir. Bunun yanı sıra ilaç kullanmak istemeyenler için doğal bir alternatif oluşturur. Zencefil, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye ve yağ yakımına yardımcı olur. Zerdeçal, bal, karanfil ve tarçın ile karıştırılarak yenildiğinde öksürük, bronşit, farenjit, KOAH gibi hastalıkların tedavisine destek verir. Ayrıca ağız yoluyla vücuda giren mikropları kırarak, grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.”

Prof. Dr. Mehmet Haberal Baba Mesleğine Döndü: Pazar Simidi Kampüste! Prof. Dr. Mehmet Haberal Baba Mesleğine Döndü: Pazar Simidi Kampüste!

Aktarlara göre, kış mevsimine geçişte vücudun sert hava koşullarından etkilenmesi kaçınılmaz. Bu dönemde aktarlara olan ilgi artıyor ve özellikle ıhlamur, kış çayı, tarçın ve zencefil gibi doğal ürünler yoğun talep görüyor. Aktar uzmanları, kış çaylarının yalnızca hasta olduktan sonra değil, bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: İHA