Trabzon’da Boztepe sırtlarında 14. yüzyılda yapılan zaman içinde bakımsızlıktan, harabeye dönen Kızlar Manastırı, 4 yıllık süren restorasyon sürecinin ardından nihayet bugün ziyarete açıldı.

İlk  kez 1986 yılında restorasyon çalışması başlatılan yapı da 2006 - 2011 yılları arasında ise Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun onayıyla kazı çalışması başlatıldı.

2014 yılında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aslına uygun olarak restore edilmesi için yeniden çalışma başlatıldı. Restorasyon çalışmaları ise geçtiğimiz yıllarda başarıyla tamamlandı. 
Ancak araya Koronavirüs pandemisinin girmesi nedeniyle bir türlü ziyarete açılamayan Kızlar Manastırı, bugün yapılan törenle nihayet ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu ile gerçekleşen açılışta ilk olarak protokol üyeleri birer konuşma yaptı. Ardından ise Ünlü Piyanist Besteci Tuluyhan Uğurlu'nun açlıışa özel bir konser verdi. 

Trabzon Büyküşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa,  Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile çok sayıda  STK'nın başkanı ile ilgili kamu kurumlarının müdürleri katıldı.