Çavuşoğlu, Trabzon'a iki sebeple geldiklerini belirterek, "Öncelikle nezaket ziyareti yapmak için buradayız. Ayrıca Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Trabzon Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı olarak protokol imzalamak için geldik." dedi. Protokolün detayları hakkında bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, KKTC vatandaşı öğrencilerin Karadeniz'deki kurumsal üniversitelere gelmelerini sağlamak için bu adımı attıklarını ifade etti.

KKTC'nin uluslararası bir ülke olduğunu ve 23 üniversiteye sahip olduğunu belirten Çavuşoğlu, üniversitelerinde 100'den fazla ülkeden öğrenci bulunduğunu ve 40'tan fazla ülkeden öğretim görevlisi olduğunu söyledi. Amaçlarının Karadeniz bölgesindeki öğrencileri KKTC üniversitelerine çekmek olduğunu ve aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi öğrencilerini de KKTC'ye davet ettiklerini dile getirdi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda 5 Kasıma Kadar Uçuş Yapılmayacak Ordu-Giresun Havalimanı'nda 5 Kasıma Kadar Uçuş Yapılmayacak

Bu işbirliğinin karşılıklı öğrenci değişimini desteklediğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, protokol imzalanan üniversiteler aracılığıyla daha fazla akademik ve kültürel etkileşim sağlanmasını hedeflediklerini belirtti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU