KKTC Yatırımcıların Yeni Gözdesi

Memurların Fazla Mesai Ücretleri Yükseldi: Yeni Yılda %26,7 Artış Memurların Fazla Mesai Ücretleri Yükseldi: Yeni Yılda %26,7 Artış

Türkiye’de artan konut fiyatları ve yükselen faiz oranları, yatırımcıları alternatif arayışlara yöneltti. Bu kapsamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), döviz bazlı kira getirisi sunmasıyla öne çıktı. KKTC’de gayrimenkul projeleri sahibi Hasan Bursalıoğlu, yatırımcıların %70’inin Türk vatandaşları olduğunu belirtti. Bölgeden sadece Türkler değil, 50’den fazla ülkeden de yatırımcıların konut aldığı biliniyor.


20 Bin Sterlin Üzerinde Yıllık Kira Geliri

KKTC’deki gayrimenkul projeleri, özellikle İngiliz sterlinine endeksli kira gelirleri ile yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bölgedeki 1+1 dairelerden, yıllık 20 bin sterlinin üzerinde kira geliri elde edilmesi bekleniyor. Döviz bazlı bu kazançlar, Türkiye’deki yatırım koşullarıyla kıyaslandığında büyük bir avantaj sağlıyor.


10 Yılda Amortisman Süresi

Türkiye'de konut yatırımlarının amortisman süresi 25 yıla kadar uzarken, KKTC’de bu süre 10-12 yıla kadar iniyor. Ayrıca, Kıbrıs’taki projeler, döviz bazında %40’a varan değer artışı ile de cazip hale geliyor. Türkiye'de yüksek faiz oranları ve enflasyonla mücadele eden yatırımcılar için KKTC, daha avantajlı bir seçenek olarak öne çıkıyor.
kktc-konut-yatirimi-2.jpg


Yabancı Yatırımcılara Sınırlamalar

Bölgedeki yoğun yabancı ilgisi nedeniyle, KKTC yönetimi mülk alımına sınırlamalar getirdi. İsrailli yatırımcıların yoğun ilgisi sonrasında, yabancılara yalnızca bir mülk alma hakkı tanındı. Ancak Türkiye ve Kıbrıs’ı tanıyan yatırımcılara üç mülk satın alma hakkı verildi ve bu durum Türk yatırımcıları avantajlı konuma getirdi.


Türk Yatırımcılar İçin KKTC’nin Çekiciliği

KKTC’de döviz kazancı sağlayan kira gelirleri, kısa amortisman süresi ve değer kazanan projeleriyle Türk yatırımcıların yoğun ilgisini çekiyor. Türkiye'deki zorlu piyasa koşulları nedeniyle yatırım rotasını değiştiren Türkler, KKTC’deki fırsatları değerlendirmeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ