Bursa Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği, Karadeniz sevdalılarını Bursa'nın en serin yaylası Kocayayla'da bir araya getirdi. Bu yıl 32'incisi düzenlenen şenlikte binlerce kişi kamp kurarak Karadeniz fırtınası estirdi. Karadeniz müziklerinin sevilen sanatçılarıyla gerçekleşen konserlerde binlerce kişi el ele tutuşarak horon oynadı. Metrelerce uzunluğa erişen horon kuyruğu eşsiz görüntüler oluşturdu.

Dernek Başkanı Orhan Aygül, "Bugün 32.'sini düzenlediğimiz Kocayayla Kadırga Şenliğini yapmaktayız. Beklediğimizin üzerinde katılım oldu. 7 bin 300 araç girdi ve 25 bin kişinin katılımını düşünüyoruz. Türkiye'deki şenlikler arasında katılım olarak ilk 10'a gireceğimizi düşünüyoruz," dedi.

Tarihi Kiliseden Camiye: 100 Yıllık Yolculuk Tarihi Kiliseden Camiye: 100 Yıllık Yolculuk

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "Trabzon dernekleri bu şehir için önemli katkılar sağlayan bir sivil toplum kuruluşu. Bursa'ya en fazla katkı sağlayan şehirlerden biri Trabzon," dedi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Birlik ve beraberliğimizin pekişmesi için düzenlenen bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda da bu güzel geleneğin devam etmesini diliyorum," dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Trabzonlular yıllar önce Bursa'ya geldiler ve artık Bursalı hemşerilerimiz oldular. Onları çok iyi tanıyorum, mert ve çalışkan insanlardır. Bu ülkeye ve bayrağa hizmet etmek için gözlerini budaktan sakınmazlar," dedi.

Keles Belediye Başkanı Ali Doğru, "Trabzonlu hemşehrilerimize çevreyi temiz tutarak kurallara uydukları için teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.

Şenliğe katılan Karadenizli Zeki Sara, "Kocayayla'da müthiş bir ortam var. İnanılmaz kalabalık ve coşku var burada. Bursa Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Aygül'e teşekkür ederiz," dedi.

Yunus Sivas, "Kocayayla Şenliklerine ikinci defa geliyorum. Bu sene daha çok katılım var. Sadece Trabzonlular değil, tüm Karadenizliler burada. Horon rekorunu kırmaya geldik," dedi.

Bursa protokolünün de katıldığı programa Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Keles Belediye Başkanı Ali Doğru ve diğer siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA