Zorlu Grand Otel'de düzenlenen lansman toplantısında konuşan Uzuner, festivalin her yıl Trabzon'un tanıtımına büyük katkı sağladığını ve bölgenin sanatsal ve kültürel yaşamına canlılık getirdiğini belirtti. Uzuner, festivalin 24. yılında düzenlenecek olmasının önemine vurgu yaparak, festivalin başlangıcından bu yana büyük bir gelişme gösterdiğini ve dünya çapında bir etkinlik haline geldiğini ifade etti.

Gümüşhane’de özel eğitim öğrencilerinin bilgi yarışması neşeli anlara sahne oldu Gümüşhane’de özel eğitim öğrencilerinin bilgi yarışması neşeli anlara sahne oldu

Uzuner, festivalin geçmiş yıllarda Karadeniz'e kıyısı olan ülkeleri kapsarken, şimdi dünyanın her ülkesine ve her şehrine dokunduğunu dile getirdi. 24 yıllık tarihinde 54 yabancı ülkeden 206 oyun ve Devlet Tiyatrolarının 12 farklı bölgesinden yüzlerce oyunla 506 temsil ve 235 binden fazla seyirciye ulaşıldığını belirten Uzuner, festivalin Trabzon'un tanıtımına büyük katkı sağladığını ve tiyatro sanatını yaygınlaştırdığını vurguladı.

Uzuner, heyecanla paylaşılan bu yılki festival programının, festivalin coşkusunu artıracak önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Muhabir: AYŞE SANCAK