Her an vatandaşın arasında olmaya özen gösterir. Genç’i dün Gülbaharhatun Mahallesi’nde gördük. AK Parti il başkanı Sezgin Mumcu ile çay ocağına oturdu. Etrafını sararak kendisine sevgi seli gösteren vatandaşlarla yakından ilgilendi. Bir vatandaşın Genç’e sarılıp duygulanması da dikkatlerimizden kaçmadı. Halk tarafından sevilen bir isim olmak siyasette kolay değildir. Genç bunu başardı. Vatandaşlara çayları ikram etti. Genç, “Konu derin, çayımız demli, ortam mükemmel” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİ VE OKULLARIMIZI MAĞDUR ETMEYİN

Beşikdüzü önceki dönem Belediye Başkanı Ramis Uzun, bir açıklama yaparak kendi döneminde kısıtlı imkanlarla eğitim - öğretime verilen desteğin yeni dönemde kesilmesinin doğru olmadığını söyledi.  Ramis Uzun açıklamasında şunları söyledi; “Okullarımız açıldı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız okullarına, öğretmen ve arkadaşlarına kavuştu. 2024 - 2025 Eğitim - Öğretim Yılının öğrencilerimize öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim. Belediye Başkanlığım sürecinde okullar açılmadan 15 -20 gün öncesinde okul bahçelerimizde otları biçtirip, yıkayıp temiz hale getirirdik. İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul idaresi ile görüşüp belediyemizce yapılabilecek hususlar var ise onları yerine getirir, eğitim-öğretim için var gücümüzle çalışırdık.

Bu bağlamda; Endüstri Meslek Lisesi ile Fatih Camii arasında Orhan Bıçakçıoğlu zamanında bir otobüs kurulmuş hizmet ediyordu. Biz devam ettirdik. Daha sonra yeni otobüsümüzle İmam Hatip Okulunu da dahil ederek öğrencilerimizi ücretsiz taşıdık. Eğitim - Öğretime katkı verdik. Bütün olumsuz koşullara rağmen öğrencilerimizin ve sporcularımızın Ankara, İstanbul ve diğer bölgelere yaptıkları etkinliklerde yanlarında olduk, destek verdik. 2024-2025 Eğitim - Öğretim yılı başladı. Okul bahçelerinde bir çalışma yapıldı mı? Yapılmadı.  Endüstri Meslek Lisesi ile Fatih Camii arasındaki öğrenciler, devamında İmam Hatip öğrencileri mağdur. Belediyemiz servis koydu mu? Koyulmadı. Nede? Biz bütün olumsuzluklara rağmen bu hizmetleri yaptık. Öğrencilerimizi mağdur etmedik. Bütün olumlu koşullara rağmen bu hizmetleri öğrencilerimizden ve velilerimizden esirgemeniz doğru değil, lütfen yeniden değerlendirin.

KİM BU ÇEPNİLER?

Giresun Medya Platformu Başkan Yardımcısı Yazar Şaban Kutlu’nun son kitabı ‘’Kim bu Çepniler?’’ zor şartlarda yayınlanarak piyasaya çıktı. Kutlu, “Binlerce yıllık bir tarih yumağı içinde çok küçük bir nokta olsa da, Türklerin Anadolu’ya yerleşmelerinde önemli bir rol oynamış olan Çepnilerin tarihi ve kültürleri hakkında yaptığımız alan ve kaynak araştırmaları okuyucuya sunulmuştur” dedi.

GÜNGÖR’ÜN GURURU

Gazeteci meslektaşımız Recep Güngör’ün oğlu Hasan Güngör, BAYKAR’da Selçuk Bayraktar’ın ekibinde görev alıyor. Ülkenin gururu Kızılelma’nın göklerle tanışma gururuna tanıklık eden Hasan Güngör, çalışma ile onur duydu. Gazeteci meslektaşımız Recep Güngör, “Sayın Selçuk Bayraktar'ın ekibinde bulunan büyük oğlum Hasan Güngör ve çalışma arkadaşlarına üstün başarılar dilerim. Ülkemizin gururu bu gün Göklerle tanıştı” dedi.

TRABZON SMA İÇİN TEK YÜREK

Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in önderliğinde düzenlenen SMA’lı bebeklerin tedavisi için destek ve bağış gecesi büyük beğeni topladı. Hem duygulandıran hem de taktir toplayan bir organizasyona imza atılan gecede dayanışma gücünü gösterdi. Trabzonlu SMA hastası Mustafa Deniz Eroğlu, Aslı Deniz Karagüzel ve Resul Emre Altunbaş için düzenlenen gecede  Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Araklı Belediye Başkanı Coşkun Çebi, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş, Düzköy Belediye Başkanı Selim Çelenk, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın ve Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu ortak yardım çağrısında bulundu. Trabzon'da gerçekleşen bu anlamlı organizasyon, SMA hastası bebekler ve aileleri için bir umut ışığı oldu. Bizde TAKA gazetesi olarak, zorlu bir yoldan geçen ailelerden elini çekmeyen bütün belediye başkanlarımızı katkıda bulunan bütün iş insanlarını canı gönülden takdir ediyoruz. Ne demiş atalarımız, “Bir elin nesi var, iki elin sesi var.”

Bakan Perspektif’te Bakan Perspektif’te

ARSİN’İN TALİBİ ÇOK

Paşa Kozoğlu'nun Arsin AK Parti ilçe başkanlığından istifası sonrası aday isimleri ön plana çıkmaya devam ediyor. Önceki dönen AK Parti Arsin ilçe teşkilatında görev yapmış, Arsin de sevilen iş insanı Musa Bulut da İlçe Başkanlığında adı geçen adaylar arasında yer alıyor.  Bulut 'un yakın zamanda adaylığı ile ilgili bir açıklana yapması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ