Çiftçilere gübreleme ve ilaçlama programları hazırlandı Çiftçilere gübreleme ve ilaçlama programları hazırlandı

Bakanlık: Soruşturma Sonuna Kadar Takip Edilecek

Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da ortaya çıkan ve "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen şebekenin, özel hastanelerin yenidoğan ünitelerinde bebek ölümlerine neden olduğu iddiaları üzerine açıklama yaptı. Bakanlık, 2023'te başlatılan soruşturma kapsamında ilgili hastanelere hukuki yaptırımların uygulandığını belirtti. "İnsanlık dışı davranışlara müsamaha göstermeyeceğiz" ifadelerini kullanan Bakanlık, sürecin yargı boyutunun titizlikle sürdüğünü açıkladı.


İki Hastane Kapatıldı

Soruşturma kapsamında, çetenin ilişkili olduğu belirlenen 19 hastaneden ikisinin faaliyetleri durduruldu. Bu hastanelerden Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nin faaliyetlerine eylül ayında, Medilife Hastanesi'nin ise mayıs ayında son verildiği öğrenildi. Her iki hastanenin de girişlerine güvenlik önlemleri alınarak kapatıldığı görüldü.


CHP’li Meclis Üyesi Başhekim Skandalı

Soruşturmada adı geçen Beylikdüzü Medilife Hastanesi'nin başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz’ın aynı zamanda CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi olduğu ortaya çıktı. Yılmaz'ın, hastanedeki usulsüzlüklerin sorumlusu olduğu belirtilen iddianamede, yenidoğan hastaların durumlarının kasten kötüleştirildiği ve haksız kazanç sağlandığına dikkat çekildi.


Kan Donduran Konuşmalar

Çete üyelerinin savcılık ifadeleri, bebeklerin nasıl öldürüldüğünü gözler önüne serdi. Konuşmalarda, çocukların sağlık durumlarının kötüleştirildiği ve hasta yakınlarından yüksek ücretler talep edildiği ortaya çıktı. Çetenin liderlerinden biri olan Hasan Basri G., bir bebeğin durumuyla ilgili "O çocuk ölecek, rüyamda gördüm" diyerek sürecin vahametini itiraf etti.

Muhabir: AYŞE SANCAK