TRABRİKAB öncülüğünde Trabzon'un Araklı İlçesinde kurulan Entegre Katı Atık Bertaraf tesisi çevre dostu olma yolunda hızla ilerliyor. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen uygulama ile oluşan kötü kokunun önüne geçilecek. Bir Buçuk Milyon TL yatırım ve aylık 200 Bin TL ek maliyet ile uygulanacak yöntemle, Japonya’dan getirilen özel Probiyotik bakteriler sayesinde, oluşacak kötü kokunun önüne geçilerek kabul edilebilir seviyeye düşürülecek.  

EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ YENİLEBİLİR OLMALARI

Japon menşeli bakterilerin en önemli özelliği ise tamamen organik ve hatta yenilebilir olması. Dünyanın gelişmiş ülkeleri tarafından kullanılan bu yöntem sayesinde çevre ve insan sağlığına etkilerin önüne geçiliyor. Araklı Katı Atık Bertaraf Tesisi yetkilileri maliyeti düşünmeden bu çalışmayı istenilen sonuca kadar ne pahasına olursa olsun devam ettireceklerini vurguladılar. 60 Milyon dolar’lık yatırım ile gerçekleştirilen tesisin bölgeye kazandırdıkları için son derece mutlu olduklarını ifade eden firma yetkilileri gerekli olan yapıldığını ve bundan sonra da yapılmaya devam edeceğini belirttiler.  

KOKU KISA SÜREDE BİTECEK

Öte yandan yetkililer tesisin düzenli depolama sahasından çıkacak metan gazının borulama çalışmalarının devam ettiğini bu süreçte bir miktar koku olabileceğini ancak bu çalışmanın kısa süreli bir çalışma olduğunu, kokunun daha da azalacağını belirttiler. Bölge halkı ise bu çalışmaları dinledikten ve yerinde gördükten sonra firmanın koku önleme konusunda ne kadar hassas ve ciddi çalışmalar yaptığını gördüklerini, bölge açısından bu çalışmaların kendilerini memnun ettiğini belirttiler.