Öğretmen adayları artık KPSS sonuçlarının yanı sıra MEB Akademisi'ne girmeye hak kazanacakları puanlarla da değerlendirilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı'nın liderliğinde, 20 il merkezinde bu akademiler kurulacak ve kontenjanlar bakanlık tarafından belirlenecek. Öğretmen adaylarının eğitim süresi minimum bir yıl olacak.

Milli Eğitim Akademisi'nde değerlendirme süreci belirli bir sistem dahilinde yapılacak. Teorik dersler sınavlarla ölçülürken, uygulamalı derslerde danışman öğretmenlerin verdiği notlar önemli olacak. Başarılı olan adaylar MEB tarafından atanacak ve sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayacaklar. Ancak, başarısız olanlar yeniden KPSS puanlarına göre akademiye kabul edilebilecekler.

Güncel Sigara Fiyatları Dudak Uçuklattı: En Ucuz ve En Pahalı Sigara Ne Kadar Oldu? Güncel Sigara Fiyatları Dudak Uçuklattı: En Ucuz ve En Pahalı Sigara Ne Kadar Oldu?

Bu yeni sistem, öğretmenlik mesleğine giriş sürecini daha adil ve nitelikli kılmayı hedefliyor. Ayrıca, öğretmen adaylarına sağlanacak olan aylık ödeme ve kadroya geçiş imkanları da dikkat çekiyor.

Kaynak: İNTERNETHABER