Emekli hesaplarına fazladan 1000 lira ödeme! İşte tarih Emekli hesaplarına fazladan 1000 lira ödeme! İşte tarih

Kredi Kartı Yapılandırmasında Neler Değişti?

Bireysel kredi kartı dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyen vatandaşlar, borç bakiyelerini 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Yapılandırma sürecinde faiz oranı yüzde 3.11 olarak uygulanacak, ancak yüzde 15 Kredi Kaynak Destekleme Fonu (KKDF) ve yüzde 5 Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) ile birlikte faiz oranı yüzde 3.73’e yükselecek. Bu yapılandırma, mevcut kredi faizi oranlarından yüzde 1 daha düşük olacak. Örneğin, 100 bin TL borcun 60 ay vade ile yapılandırılması durumunda aylık ödeme 4.200 TL civarında olacak.

İhtiyaç Kredisi Borçları da Yapılandırılabilecek

İhtiyaç kredilerinde, 30 günden fazla ödenmemiş anapara ve faiz borçları 60 aya kadar yapılandırılabilecek. Yapılandırma faiz oranı ise yine yüzde 3.11 olacak. Borçluların bu imkandan yararlanabilmesi için 1 yıl içinde başvuru yapmaları gerekiyor.

Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarında Düzenleme

Kredi kartı asgari ödeme tutarlarında da önemli değişiklikler yapıldı. 50 bin lira ve altındaki borçlar için asgari ödeme oranı dönem borcunun yüzde 20'si olarak belirlendi. 50 bin lira üzerindeki borçlar için ise asgari ödeme tutarı yüzde 40 olarak uygulanacak.

Örnek Ödeme Tabloları

30 bin lira borcu olan bir vatandaş, yapılandırmaya giderek aylık 665 TL ödeyecek. Bu tutar asgari ödeme olan 6 bin liraya eklenerek ilk ay 6.665 TL ödeme yapılacak.

60 bin lira borcu olan bir kişi ise yapılandırılmış borcu için aylık 1.311 TL ödeme yapacak. Bu tutar, asgari ödeme olan 24 bin liraya eklenerek ilk ay toplamda 25.311 TL ödeme yapılacak.

Bu düzenlemelerle vatandaşlar, kredi ve kredi kartı borçlarını daha rahat ödeme imkanına kavuşacak.

Kaynak: İNTERNETHABER