Türkiye'de bireysel kredi kartları ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için yeni düzenlemeler hayata geçirildi. BDDK, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarına 60 aya kadar yapılandırma fırsatı sunarken, TCMB ise kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarını yeniden düzenledi. Bu yeni düzenlemeler, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Asgari Ödeme Tutarına Eklenecek

Altın sahiplerine bu kez kötü haber! İşte verilen tarih Altın sahiplerine bu kez kötü haber! İşte verilen tarih

BDDK'nin aldığı karara göre, bireysel kredi kartı borcunu dönem dönem ödeyemeyenler, borç bakiyelerini 60 aya kadar yapılandırabilecek. Her aya düşen taksit miktarı, o ayın asgari ödeme tutarına eklenerek ödenecek. Ayrıca, yapılandırılan borcun en az yarısı ödenmeden ilgili bankadaki kredi kartı limiti artırılamayacak.

Faiz Oranlarında Sınırlandırma

TCMB, bireysel kredi kartı yapılandırmalarında kullanılacak azami faiz oranını referans faiz oranı olan yüzde 3,11 ile sınırlandırdı. Bu düzenleme, borç yapılandırmalarında faiz oranlarının kontrol altında tutulmasını amaçlıyor.

Bu yeni düzenlemeler, borçlarını ödemekte zorlanan bireyler için uzun vadeli ödeme planları oluşturma fırsatı sunarken, borç yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK