Gizem Bursa: “Kadınların Üretkenliği Hem Aileye Hem Ülkeye Değer Katıyor” Gizem Bursa: “Kadınların Üretkenliği Hem Aileye Hem Ülkeye Değer Katıyor”

Kredi Kartı Borçlarına 60 Ay Taksit
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı borçlarına yönelik yeni bir düzenleme getirdi. Bu düzenleme kapsamında, kredi kartı borçlarını ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı sunulacak. Dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyen kredi kartı sahipleri, mevcut borçlarını 60 aya kadar taksitlendirerek ödeyebilecekler.

Kredi Kartı Limiti Arttırılmayacak
Yapılandırılan kredi kartı borcunun en az %50’si ödenene kadar, ilgili bankadaki kredi kartı limiti arttırılamayacak. Bu, tüketicilerin borçlarını ödeyene kadar limit artışı yapılmayacağını garanti altına alıyor.

Asgari Ödeme Tutarında Değişiklik
BDDK, kredi kartlarındaki asgari ödeme oranlarını da güncelledi. Limiti 50 bin TL’ye kadar olan kredi kartlarında asgari ödeme oranı dönem borcunun %20’si olarak belirlendi. 50 bin TL ve üzerindeki kredi kartlarında ise bu oran %40 olarak uygulanacak.

İhtiyaç Kredilerine de 60 Ay Yapılandırma
İhtiyaç kredilerinde de ödemesi 30 günden fazla geciken krediler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı tanındı. Borçlular, bu yapılandırma imkanından faydalanmak için 1 yıl içinde başvuru yapabilecekler.

Faiz Oranları Güncellendi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartlarına uygulanacak azami faiz oranını %3,11 ile sınırlandırdı. Azami akdi faiz oranları, kredi kartı borç bakiyelerine göre farklılaştırılacak. 1 Kasım 2024'ten itibaren uygulanacak oranlar, dönem borcuna göre %3,50 ile %4,75 arasında değişiklik gösterecek.

Kaynak: KARAR