Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), bu yıl TEKNOFEST’te elde ettiği başarılarla adından söz ettirdi. KTÜ Creatiny Hyperloop Takımı, 13-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında Kocaeli’nde düzenlenen TEKNOFEST Hyperloop Yarışması’nda birçok kategoride şampiyonluğu elde ederek, KTÜ’nün gururu oldu. Geliştirdikleri yüksek yerlilik oranına sahip araçlarıyla dikkat çeken Creatiny Hyperloop Takımı, elektronik itki, haberleşme, hız, konum, rapor puanı ve yarış puanı kategorilerinde en fazla puanı toplayarak zirveye yerleşti.

KTÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri Utku Arslanoğlu, Abdulsamet Eskiyayla, Samet Akın, Abdulkadir Güneş, Fatih Atagün, Abdullah Tepe, Ahmet Demir, Ahmet Mert Kaya, Ayşenur Nazlıoğlu, Elif Bakır, Eray Göker, İbrahim Tuncay, İlayda Korkmaz, İrem Erkurt, Mustafa Akgül, Nurullah Canbolat, Oktay Beytekin, Tolga Turan, Serhat Tutuş ve Sinem Acar’dan oluşan takım, bu büyük başarıyı üniversiteye kazandırdı.

KTÜ’nün Enerji Teknolojileri Topluluğu da uluslararası platformda büyük bir başarıya imza attı. Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması’nda Türkiye 2’ncisi olarak önemli bir başarıya imza atan topluluk, KTÜ’nün yenilikçi ve çevre dostu projelere olan katkısını bir kez daha gösterdi. Ömer Usta, Hakan Ören, Edanur Eğin, Mustafa Serhat Beyazay, Burak Yılmaz, Burhan Özdemir, Mert Sefa Şahin, Rukiye Şahin, Hikmet Karakuş, İsmail Batuhan Güneş, Mustafa Berke Bolat, Ahmet Yusuf Öztürk, Abdulsamet Altıner, Ece Beyza Meral, Elif Sude Şahin, Evra Tüfekcioğlu, Fatma Delal Sirkeci, Hale Türk, İrfan Kerem Gümrükçüoğlu, Mete Eren Türker, Özbey Samet Kargın, Sena Kokol, Sevde Nefise Ardıç ve Umut Özbey’den oluşan takım, ulusal ve uluslararası arenada KTÜ’nün adını başarıyla duyurdu.

Apple'ın Yeni Ürünleri Tanıtıldı: iPhone 16 ve AirPods 4 Türkiye Fiyatları Yine Şaşırtmadı Apple'ın Yeni Ürünleri Tanıtıldı: iPhone 16 ve AirPods 4 Türkiye Fiyatları Yine Şaşırtmadı

KTÜ’nün bu yılki TEKNOFEST performansı, öğrencilerin inovasyon, teknik bilgi ve takım ruhunu birleştirerek büyük başarılara imza attığını bir kez daha gösterdi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY