Hüseyin Örs’ün moderatörlüğünü yaptığı söyleşide konuşan Doğan, mezun olduğu fakülteye 30 yıl sonra döndüğünü belirterek, geçmiş yıllardaki anılarından bahsetti ve teşekkür etti. Trabzonspor'un mali durumu hakkında bilgi veren Başkan Doğan, kulübün Bankalar Birliği'nden çıkışının 600-700 milyon TL'lik faiz yükünden kurtulmak için kritik olduğunu vurguladı. Doğan, “Bankalar birliğine bizim dönemimizde girilmişti. O zaman bir kurtuluştu. Durumumuz ortadaydı. Yıllar içerisinde kulüplerin gelirlerini artıramaması artan faizler, enflasyon gibi durumlar, Trabzonspor için işin içinden çıkılmaz bir duruma geldi. Çok önemli sıkıntılar devam ediyor, sıkıntılar bitmiyor ama zamanla bu sorunların üstesinden gelmeye çalışacağız” dedi. 

EKONOMİK OLARAK SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPI

Ekonomik olarak sürdürülebilir yapı oluşturmaları gerektiğini ifade eden Doğan, “UEFA Konferans Ligi’ni kazanan kulüplere baktığımız zaman biz neden kazanamayalım diyoruz. Ekonomik olarak, dünyanın bu sisteminde ne iş yaparsan yap ekonomik bağımsızlığın yoksa her yerde sıkıntıdayız. Ekonomik olarak bağımsızlığı kazanmamız gerekiyor. Mali olarak her anlamda hazır olmak lazım. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman Trabzonspor sürdürülebilir bir başarıya erişebilir. Saha sonuçları olmadan bu işi yürütme şansımız yok. Ekonomik olarak çok önemli hamleler yaptık. 9 milyara yakın borç ödedik. Ekonomik sorunlar devam ediyor. Bizim ilk etapta ekonomik sorunu çözüp, sürdürülebilir başarıya ulaşmamız lazım. Borçları kapatmak için büyük emek sarf ettik. 1,5 yıllık dönemde her şeyi yaptık ama sportif anlamda camiamıza mahcup bir başkanım. Maalesef 1,5 yıllık durumda taraftarlarımızı mutlu edecek futbolu ortaya koyamadık. İnşallah Şenol Hocamızla birlikte bu sorunu çözeceğiz” dedi. 

TRANSFER RAPORU GELMEDİ

Ertuğrul Doğan, Teknik Direktör Şenol Güneş'in henüz transferle ilgili bir rapor vermediğini belirterek, “Şampiyonluk sonrası pek başarılı olamadık. Doğruyu konuşmak lazım. Oyuncuları transfer ettiğimiz zaman isim olarak eksik gözükmüyordu. Uyum sorunları meydana çıktı. Bunu istemezdik ama oldu. Teknik kadro kimi istiyorsa, istedikleri talepler doğrultusunda gidiyoruz. Şenol hoca bize bir liste vermedi, verirse ona göre de alacağız. İnşallah bir gün ekonomik projeleri gerçekleştiririz. Ben de taraftarlarımızın isteklerini kırmam. Ben de zamanında bu yaşlarda bunu isterdim. Biz sizin zamanınızda daha sert eleştiriler yapardık başkanlara. Şenol Güneş kimi isterse, raporu verdiği zaman gerekeni yapacağız ve istediğini alacağız" değerlendirmesinde bulundu. 


ORTAKLIK ŞU AN İÇİN MÜMKÜN DEĞİL

Trabzonspor’da gözler Başakşehir maçına çevrildi Trabzonspor’da gözler Başakşehir maçına çevrildi

Kulübe yönelik yatırım teklifiyle ilgili gelen soruya cevap veren Doğan, “Bir ilgi mektubuydu. Ekonomik hamlelerden dolayı bu tür ilgilerin olması normal ve güzel bir şey.  Türkiye’de sistem kulüp satışlarına izin vermiyor. Ben istesem bile bunu yapması mümkün değil. Türkiye’de kanun değişir ondan sonra bunlar konuşulacak şeyler. Şu anda kanun olarak ortaklık mümkün değil” dedi. Eski başkan Ahmet Ağaoğlu ile bir ayrım yaşadık ama görüşmemelerinin nedeninin kendisi olmadığını savunan bordo-mavili kulübün başkanı, kulüpten ayrılan tüm teknik direktörlere ödeme yapıldığını, en düşük ödemenin ise Abdullah Avcı'ya yapıldığını da sözlerine ekledi. Teknik kadro ve futbolculara her zaman destek olunması gerektiğini ifade eden Doğan, Şenol Güneş’i kulübün efsane isimlerinden biri olduğunu belirtti. Doğan, “Şenol hoca efsaneler arasında yer alan birisidir. İstanbul hegemonyasını yıkan takımın en önemli parçalarından bir tanesiydi. Sizlerden ricam teknik kadromuzun ve takımımızın her zaman yanında olun” diye konuştu.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT