Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Arasında Arbede Çıktı

Onuachu Transferinde Sona Doğru: Taraftar Baskısı ve Göztepe'nin Hamlesi Onuachu Transferinde Sona Doğru: Taraftar Baskısı ve Göztepe'nin Hamlesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından düzenlenen Spor Şenliği kapsamında gerçekleşen futbol turnuvasında, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri karşı karşıya geldi. Müsabaka esnasında iki fakülte öğrencileri arasında başlayan sözlü tartışma, kısa sürede arbedeye dönüştü. Kavga sırasında Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi M.E.Y. aldığı darbelerle yaralandı.

Kavga ve Sonuçları:

Sözlü tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü.
Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi M.E.Y. aldığı darbeyle yaralandı.
Akademisyenlerin araya girmesiyle öğrenciler sakinleştirildi.
M.E.Y. hastaneye kaldırıldı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.
M.E.Y. darp raporu alarak şikayetçi oldu.

Maç Sonucu:

Kavga nedeniyle bir süre ara verilen maç, daha sonra devam etti.
Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Güvenlik Zafiyeti:

Sahada alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu gözlemlendi.

Önceki Kavga Olayları:

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencileri, geçtiğimiz günlerde Sürmene ilçesinde dolmuşçularla yaşadıkları servis kavgasıyla gündeme gelmişti. Öğrenciler, kavgaya dolmuşçuların yol kesmesinin neden olduğunu söylerken, dolmuşçular ise ilk yumruğu öğrencilerin attığını iddia etmişti.

KTÜ'deki futbol turnuvasında yaşanan arbede, üniversite etkinliklerinde güvenlik önlemlerinin artırılması gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yaralanan öğrencinin durumunun iyi olması sevindirici olsa da, güvenlik zafiyetinin giderilmesi için önlemler alınması gerektiği belirtildi.

Editör: Birol Sancak