Kurban pazarlarında hareketlilik devam ediyor. Sıkı pazarlıkların yapıldığı Hayvan pazarında küçük ve büyükbaş hayvanlar bazen alıcısını bazen de satıcısının yüzünü güldürmüyor.

GEÇEN YILDAN 2 BİN FAZLA

Artan yem maliyetleri dolayısıyla kurbanlıklardaki fiyat değişimi geçen yıla oranla 2 bin lira fazla. Bu durumun sadece hayvan yemlerine uygulanan artış fiyatların neden olduğunu belirten Giresunlu hayvan tacirlerinden Bahri Bekdemir Taka Gazetesi'ne konuştu. Bekdemir, " Hayvancılık yapmak günümüzde oldukça zorlaştı. Hayvancılığa destek var ben buna inanmıyorum. Siz bırakın küçükbaş büyükbaş hayvanın yemlerini kedi yemi bile bugün yanına yaklaşılmayacak fiyattan satılıyor.

MERALAR TALAN EDİLDİ

Giresun Kent merkezine biraz yakın olan bir yerde İncegeriş köyünde yaşıyorum. Arazilerimizdeki otları bahçe altı temizliği dolayısıyla biçip temizliyorum. Hayvanlarımızı dağlara bayırlara yaylalara götürmek durumundayız. Bu külfetli bir iş kolay bir iş değil. Buralarda yaptığımız masraflar bile bizim bugünkü kurbandan kazandığımızı karşılamıyor. Sermayesi bir ot dersiniz ama yaylalardan meralar talan edildi. Elimizdeki bu kadar küçükbaş hayvanları nereye götüreceğimizi bilmiyoruz. Karınlarını nerede doyuracağını bilmiyoruz. En ufak hastalığında bir veteriner ya da ilaçlarının ne kadar maliyetli olduğunu hesaplamak gerekiyor." diyerek isyan etti.

HAYVAN PAZARI YİNE YOĞUN

Türkiye genelinde hayvan pazarları oldukça yoğunluğunu yaşamaya devam ediyor. Kimi zaman güle eğlene ellerin sıkıştığı kurban pazarlarında anlaşmazlıklar da ön plana çıkıyor. Satıcısı istediği fiyat üzerinden satmak isterken alıcılar ise bunda zorlanınca sıra dışı anlaşmazlıklar da objektiflere yansıyor. Ama yine de her şeye rağmen pazarlardaki yoğunluk kurban boyunca devam edecek.
BİROL SANCAK
 

Editör: Birol Sancak