Yapım Süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
Kişi Sayısı: 4-6
Malzemeler:
- 125 g eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 tatlı kaşığı sıcak su (granül kahveyi eritmek için)
- 3 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Kahveyi Hazırlayın: Granül kahveyi sıcak suyla karıştırarak eritin.
- Hamuru Hazırlayın: Tüm malzemeleri, yani tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini, yumurtayı, nişastayı, kakaoyu, damla çikolatayı, vanilyayı, erimiş kahveyi ve unu geniş bir karıştırma kabına alın. İyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
- Kurabiye Şekli Verin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
- Servis: Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra, yanında sıcak bir çay veya filtre kahve ile servis edebilirsiniz.
Kaynak: Hürriyet