Etkinlik, KKTC’nin kültürel ve gastronomik zenginliklerinin uluslararası alanda tanıtılmasını hedefleyen önemli bir organizasyon oldu. Etkinlikte, CEESS Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu Ak Parti Kurucularından 24. Dönem milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Belma Satır, AK Parti Milletvekili Nilhan Ayan, Kültür ve Turizm önceki Bakan yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanına vekaleten Müsteşar Sayın Serhan Aktunç, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demir, eski TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, ünlü Tarihçi Yazar Sema Soykan, beslenme uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe gibi isimler yer aldı. Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği’nin Emlak Komitesi ve CEESS Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, “Yavru Vatan Kıbrıs” ile kültürel ve ticari ilişkilerin daha da güçlenmesi adına katılımcıları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmeye davet etti. Etkinlik sırasında, KKTC’nin kendine özgü gastronomik ürünleri misafirlere ikram edildi. Hellim peyniri ve özel peynir çeşitlerinden oluşan sunumlar büyük ilgi gördü. Etkinliğin sonunda konuklara, KKTC’nin sembolü haline gelen hellim peyniri ve özel peynir tahtaları hediye edildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gastronomisinin Türkiye’de tanıtıldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gastronomisini tanıtmak amacıyla GTD tarafından düzenlenen özel bir basın kahvaltısı, CEESS Global ve Ceyhun Tunalı Sons ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT
Yorumlar
Çok Okunanlar
Kasımpaşa, Trabzonspor Maçı Sonrası Hukuki Süreç Başlatıyor
Trabzonspor’da Sular Durulmuyor değişim rüzgarları esiyor
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Enis’in pozisyonuyla ilgili noktayı koydu
Fındık Fiyatlarında Şok Artış! Üreticiler ve Tüccarlar Simdi Ne Yapacak?
Trabzonspor’dan 3 Büyük Transfer Hamlesi!
Devlet bankasından emekliye müjde: Başvuranlar 55 bin lira alacak