Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, motorinde geçtiğimiz günlerde yaşanan 1 lira 17 kuruşluk indirimin ardından şimdi de LPG'de indirim beklentisi hakim. Litre başına 1 lira 64 kuruşluk bu indirimin ardından, İstanbul'da LPG fiyatının 20,83 TL'ye, Ankara'da 20,73 TL'ye ve İzmir'de 20,37 TL'ye gerilemesi öngörülüyor.

Ayhan Bora Kaplan meselesinde bugün yaşananlar Ayhan Bora Kaplan meselesinde bugün yaşananlar

Ancak, bu indirim sadece LPG'yi etkileyecek gibi görünüyor. Benzin ve motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Şu anki güncel akaryakıt fiyatlarına bakıldığında, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda benzin fiyatının 43.56 TL, motorin litre fiyatının ise 41.00 TL olduğu görülüyor. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ise benzin fiyatının 43.65 TL, motorin litre fiyatının ise 41.07 TL olduğu kaydediliyor.

İzmir'de benzin litre fiyatı 44.73 TL iken, motorin litre fiyatı 42.20 TL olarak belirlenmiş. Ankara'da ise benzin litre fiyatı 44.50 TL, motorin litre fiyatı ise 41.96 TL olarak gözlemlenmiş.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında ise gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.
ENSONHABER

Editör: Birol Sancak