Kiracısına şiddet uygulayan bir ev sahibi, Yargıtay tarafından cezalandırıldı. İstanbul Küçükçekmece'de yaşanan olayda, ev sahibi kiracısına uygunsuz mesajlar gönderip, çeşitli suçlar işledi. Yerel mahkemenin beraat kararını bozan Yargıtay, hukuka aykırı hareket eden ev sahibinin cezalandırılmasına hükmetti.

Kiracısına bunu yapan ev sahiplerine kötü haber. Yargıtay'dan ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren önemli bir karar çıktı. İşte detaylar…

İstanbul Küçükçekmece'de bir kadın kiracı, ev sahibiyle kira artışı konusunda anlaşmazlık yaşadı. Ev sahibi, kirayı artırmasını veya evi boşaltmasını talep etti.

İddiaya göre, gece geç saatlerde uygunsuz mesajlar gönderen ev sahibi, kiracısının doğalgaz ve su vanalarını kapattı ve kadını darp etti. Kadın, ev sahibinden şikayetçi oldu.

BERAAT VE YARGITAY KARARI

Kadınların beklediği ürün BİM’e 99 liraya geldi! Resmen sıra olacak Kadınların beklediği ürün BİM’e 99 liraya geldi! Resmen sıra olacak

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, ev sahibine 'basit yaralama', 'hakaret', 'tehdit' ve 'huzur ve sükunu bozma' suçlarından dava açıldı.

İstanbul Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, ev sahibi 'basit yaralama', 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından cezalandırıldı, ancak 'huzur ve sükunu bozma' suçundan beraat etti. Kiracı, bu kararı Yargıtay'a taşıdı.

EMSAL KARAR

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin beraat kararını hukuka aykırı bularak dosyayı geri gönderdi. Yargıtay gerekçeli kararında, "Ev sahibi olaydan önceki gece kiracısına 6 mesaj, olay sabahı ise 3 mesaj göndermiştir.

Ayrıca, elektrik, su ve doğalgaz vanalarını kapatmıştır. Yerel mahkemenin suçun unsurlarını dikkate almadan beraat kararı vermesi hukuka aykırıdır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ