MALKOÇ’A ULUSLARARASI BARIŞ ÖDÜLÜ
İtalya’da düzenlenen “Cassino Şehri Barış Ödülü” töreninde, barış kültürünü yaygınlaştırmaya katkıda bulunanlara verilen ödül, bu yıl Ombudsman Şeref Malkoç’a takdim edildi. Malkoç’un özellikle Ukrayna-Rusya savaşı sırasında insan hakları için gösterdiği çabalar uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı.

İNSAN HAKLARI VE BARIŞA KATKI VURGUSU
Ödül töreninde Malkoç’un, ülkesinde barış ve dayanışma mesajları vermesi, arabuluculuk ve diyaloğun önemini göstermesi vurgulandı. En zor ve karmaşık durumlarda bile insan haklarını koruma konusundaki çalışmaları, küresel düzeyde olumlu etkiler yarattı. Malkoç’un, özellikle savaş mağduru kadın, yaşlı ve çocukların korunması, yaralı savaş esirlerinin serbest bırakılması gibi insani konularda büyük katkılar sunduğu belirtildi.

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

“BARIŞ VE HUZUR EN BÜYÜK AMAÇ”
Ödülü alırken konuşma yapan Malkoç, barışın, huzurun ve refahın insanlık için esas olduğunu belirtti. Cassino şehrinin 2. Dünya Savaşı’nda yaşadığı acılara değinen Malkoç, benzer acıların şu an Filistin, Gazze ve Ukrayna’da yaşandığını ifade etti. “Hiçbir savaş sonsuza kadar sürmez. Umuyorum ki dünyadaki tüm işgaller ve savaşlar en kısa sürede sona erer” diyen Malkoç, özellikle masum sivillerin korunması için barışın önemini vurguladı.

DÜNYAYA MESAJ: SAVAŞLAR SON BULSUN
Malkoç, Gazze ve Ukrayna’daki çatışmaların bir an önce barışçıl yollarla sona ermesi gerektiğini belirterek, “Daha fazla masum yavrular, kadınlar, çocuklar ve siviller hayatını kaybetmesin” dedi. Barış için verilen mücadelenin her zaman sürdürüleceğini ifade eden Malkoç, daha adil ve barışçıl bir dünyanın inşasına katkı sunmayı hedeflediğini dile getirdi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU