KKTC Meclis Başkanlığı Seçimi Kriz Yarattı

Dün olağanüstü toplanan KKTC Meclisi, Meclis Başkanlığı seçimlerinde büyük bir kriz yaşadı. UBP’nin adayı Zorlu Töre, dört oylamada da yeterli sayıya ulaşamadı. İktidar partisindeki iç bölünmeler, mevcut Meclis Başkanı Zorlu Töre ile Başbakan Ünal Üstel’in desteklediği Faiz Tuzcuoğlu arasındaki çekişme, meclisteki çıkmazın ana sebebi olarak gösteriliyor.

Erken Seçim Çağrısı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaşanan krizin ardından erken seçim çağrısında bulundu. Erhürman, “Bir hükümetten beklenen asgari şeyler güvenoyu alması, meclis başkanını seçmesi ve bütçesini geçirmesidir. Bu gerçekleşmediğinde hükümet fiilen yok demektir” ifadeleriyle erken seçim taleplerini yineledi. Erhürman ayrıca, ülkedeki ekonomik ve siyasi krizin derinleştiğini vurguladı.

MHP İl Başkanı Ayar'dan Gençlere Çağrı: "Gençlerimizi Sporla Buluşturalım" MHP İl Başkanı Ayar'dan Gençlere Çağrı: "Gençlerimizi Sporla Buluşturalım"

UBP Genel Başkanı Meclisi Kapamadan Terk Etti

Başbakan Ünal Üstel ise meclisteki gerginliğin ardından genel kurul toplantısını kapatmadan meclisi terk etti. Yaşanan bu durum, meclisteki krizin boyutunu daha da artırdı.

Tatar, Trabzon Programını İptal Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta yaşanan bu gelişmeler nedeniyle Türkiye’deki programını yarıda kesmek zorunda kaldı. Trabzon’da düzenlenmesi planlanan etkinlikler için hazırlık yapılırken, Tatar, Samsun’dan KKTC’ye geri dönme kararı aldı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN