18 dakikada biten mecliste AK Parti Arsin Grup Başkan Vekili Sebahattin Saruhan ile belediye meclis üyesi Ahmet Sarıalioğlu yan yana meclisi takip etti. Gündem maddelerini tek tek inceledi. Arsin’i ilgilendiren yatırım adası projeleri ile ilgili notlarını aldılar. Saruhan ve Sarıalioğlu Arsin’i geleceğe taşıyacak her projede olacaklarını ifade ettiler.

2 BAKANLIK BERABER YAPABİLİR

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Çebi, mecliste görüşülen yatırım adası projesi ile ilgili önerisini dile getirdi. Çebi, “Yatırım Adası uzun zamandır gündemde olan bir konu. Ben de bir inşaat mühendisi olarak konu ile alakalı bazı bilgileri teknik olarak katkı vermek istediğim bazı düşüncelerim var. Yatırım Adası dolgu alanı çok yüksek maliyetli. Bu da Sanayi Bakanlığı’nın bütçesi ile ki daha önce de görüş olarak getirmiştim. Buna eğer Ulaştırma Bakanlığı bütçesiyle takviye olursa en yakın dolgu alanına yapılan yollar var.  Bölgeye yakın mesafede yapımı devam eden yollar var. Bu yollardan çıkan hafriyat yakın olduğu için değerlendirilebilir. Devletimiz de bir taşla iki kuş vurmuş olur” ifadesine yer verdi.

KAYA’DAN MESAJ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, eğitim-öğretimin bir ulusun en önemli ve öncelikli meselesi olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı bilimin ve aklın rehberliğinde, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, çağın en ileri eğitim öğretim metotlarıyla geleceğe hazırlamak zorundayız. Bunu başardığımız zaman, ülkemizi aydınlık bir gelecek beklemektedir” dedi. Bugün çalan ders ziliyle birlikte 60 bini aşkın okulda yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 binden fazla öğretmenin ders başı yaptığını belirten Başkan Kaya, “Bugün her yaş grubundan milyonlarca öğrencimiz ders başı yaparak okullarımızı şenlendirecek. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, kendilerini her açıdan geliştirecekleri, yeni bilgi ve beceriler kazanacakları yeni bir eğitim öğretim yılını daha heyecanla karşılıyoruz. Bizler de en az öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kadar sevinçli ve heyecanlıyız” ifadesine yer verdi.

Türkiye’nin şehidi Sarıgerme’de.. Türkiye’nin şehidi Sarıgerme’de..

BAŞKAN’DAN DERNEK ZİYARETİ

Trabzon Çarşıbaşı ilçe Belediye Başkanı Ahmet Keleş tatil için gittiği Antalya'da Trabzonlular derneğine ziyarette bulunarak orada bulunan yöneticilerle ve hemşerileri ile hasret giderdi. Başkan Ahmet Keleş daha önce 2016 yılında Antalya’ya gelerek Türk Telekom Bölge Müdürlüğü Planlanma ve yatırım müdürü olarak 7 yıl çalışmış olup Çarşıbaşı ilçesine dönerek siyasiye atılarak belediye başkanı seçilmişti. Dernek sohbeti Trabzonspor ağırlıklı olup, başkanın ilçeye yapacağı projeleri hakkında konular gündemde oldu, kendisi bu ziyaretten memnun olduğunu ifade etti.

NARİNLERİN HESABI SORULACAK

CHP Trabzon milletvekili Av.Sibel Suiçmez Çankaya belediyesi önünde kadın cinayetlerinin durdurma platformu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ‘Kimse merak etmesin Narin’in  hesabını soracağız daha doğrusu narinlerin hesabını soracağız’ dedi.

MORALLİ DÖNDÜLER

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Ortahisar ilçe başkanı Haluk Batmaz, Akçabaat ilçe başkanı Av. Emre Şahin Köroğlu CHP’nin ikinci yüzyıl değişim kurultayına katılarak Genel Başkan Özgür Özel’e tam destek verdiler.

YATIRIM ZİYARETİ

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresunlu iş insanlarını İstanbul’da ziyaret ederek, ilçeye yatırım kazandırmaya gayret ediyor. Köse, “Giresun’umuza önemli yatırımlar yapmış, birçok insanımıza istihdam sağlamış, her kesim tarafından sevilen, şehrimizin önemli değeri İş İnsanı Öner Hekim‘i  İstanbul’da ziyaret ettim. Bir Giresun sevdalısı olan ve her türlü şartta memleketine yardım elini uzatan Öner ağabeyimize nazik misafirperverliği ve yakın ilgi alakası için teşekkür ediyorum”  dedi.

KTÜ’DEN ANLAMLI ETKİNLİK

KTÜ Fark Et Fark Yarat Ekibi Arsin’de kitap bağışında bulundu. Sosyal sorumluluk kapsamında toplum yararına çözülebilecek problemler hakkında söylenmek yerine ‘biz ne yapabiliriz’ diye düşünerek, sorunun değil çözümün bir parçası olmak üzere bir araya gelen KTÜ Fark Et Fark Yarat Ekibi Trabzon ilinde, altıncı kitap bağışını 2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi başında Arsin Atayurt İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlere teslim ettiler.

İSTANBUL ZİYARETİ

1461 Trabzon Futbol Kulübü Başkanı Celil Hekimoğlu, Başkanvekili Cengiz Tosun, Başkan Yardımcısı Emre Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ünsal Yılmaz; Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ı ziyaret etti. Dostane bir ortamda geçen ziyarette Başkan Celil Hekimoğlu, Gümüşdağ’a üzerinde ismi yazılı 34 numaraları kulüp forma hediye etti. 2 saat süren ziyarette; Gümüşdağ, Başakşehir’in altyapı akademisinin kuruluşu, yönetim şekli, ortaklık sistemi ve organizasyonları ile ilgili değerli bilgiler verdi. Başakşehir’in tesislerinin gezildiği ziyarette Başkan Celil Hekimoğlu, ziyarette kendilerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Göksel Gümüşdağ Başkanımız bizlere özellikle kendi kaynakları ile oluşturdukları kulüp organizasyonları ve projeler hakkında değerli bilgiler verdi. Biz de 1461 Trabzon Futbol Kulübü olarak bu konulardan istifade edeceğiz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ