MEDYANIN TANITIM GÜCÜ

Sarıtaş, medyanın turizm sektöründe destinasyonların tanıtımı ve turizm hizmetlerinin pazarlanmasında önemli bir rol oynadığını belirtti. Basın, televizyon, sosyal medya ve dijital platformların, turistlerin seyahat planlarını doğrudan etkileyen tanıtımlar sunduğunu vurgulayan Sarıtaş, sosyal medyanın artan etkisiyle görsel ve hikaye odaklı içeriklerin, destinasyonların cazibesini artırdığını ifade etti.

KRİZ DÖNEMLERİNDE MEDYANIN ROLÜ

Kriz dönemlerinde medyanın doğru ve güvenilir bilgi sağlamasının önemine dikkat çeken Sarıtaş, pandemi gibi olağanüstü durumlarda doğru bilgilendirmelerin sektörün toparlanmasına katkı sağladığını belirtti. Medya, kriz anlarında güven ortamının yeniden tesis edilmesine yardımcı olarak turizmin toparlanmasını hızlandırabilir.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM VE MEDYA

Sarıtaş, sürdürülebilir turizmin önemine değinerek, medyanın çevre dostu turizm uygulamaları, yerel halkların ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan projeler ve doğaya saygılı turistik faaliyetler konusunda bilinç oluşturduğunu söyledi. Medyanın bu konularda farkındalık yaratmada büyük rol oynadığını ifade etti.

MEDYANIN SORUMLULUĞU VE SORUMLU HABERCİLİK

Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi

Turizm gazetecileri olarak, yazılar ve haberlerle turizmin ekonomik, sosyal ve kültürel boyutlarına ışık tuttuklarını belirten Sarıtaş, medyanın sorumlu habercilik anlayışını benimsemesinin önemine vurgu yaptı. Yanıltıcı ve abartılı bilgilerden kaçınarak doğru ve objektif habercilik yapılmasının, turizmin sağlıklı büyümesine katkı sağlayacağını ifade etti.

SONUÇ OLARAK

Sarıtaş, medyanın turizm sektörünün vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve tanıtım, kriz yönetimi, sürdürülebilirlik ve turistik deneyimlerin paylaşımı gibi alanlarda büyük etkisi bulunduğunu belirtti. Turizm World Media olarak, sorumlu habercilik anlayışı ile turizmin geleceğini şekillendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN