Her yıl aynı senaryo! Bu yıl bakanlığın açıklamış olduğu yaş çay taban fiyatının beklentilerin altında olmasıyla birlikte özel sektörün çay müstahsillerini neredeyse geçen yılın fiyatına yakın fiyatlara yaş çay satın almaya zorlaması, müstahsili çok düşük bedellerle yaş çay satma mecburiyetinde bırakmıştır. Bu durum her yıl olduğu gibi bu yıl da bölge insanımızın en önemli geçim kaynağı olan çay gelirinin milyarlarca TL kaybına sebebiyet vermektedir” dedi.

Çok Çalışacağız

Trabzon Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ne ikinci dönem için tek liste halinde seçilen Savaş Yol ve Yürütme Kurulu üyeleri, hedeflerini en iyi hizmet olarak belirledi. Kent Konseyi Meclis Başkanlığı’na yeniden seçilen Savaş Yol, “İkinci dönemimde tek aday tek liste ile seçime gitmek nasip oldu. Bizlere güvenenleri mahcup etmemek adına mecliste imkanlarımızın üzerinde el ele çalışmalar yaparak temsil ettiğimiz kesime hizmet vermeye çalışacağız. Bu hizmetleri geçmiş dönemde arkadaşlarımız ile tek yumruk olarak vermeye çalıştık ve karşımıza aday çıkmadan tek liste seçime gitmek nasip oldu. Bu dönemde de imkanlarımızı zorlayarak hizmet verme yolunda birlikte hareket edeceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Tamamı Kadın

Atatürkçü Düşünce Derneği Artvin Şubesi olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi. Yeni başkan ve yönetim kurulunun tamamı kadınlardan oluştu. Yeni başkan seçilen Gülşen Kurul, yönetim kurulunu da kadınlardan oluşturdu. Kurul, “Cumhuriyet öncesi kadının adı yoktu. Hayvanlar bile sayılırken, kadınlar nüfus sayımına dahil edilmemişti. Bunu bütün kadınların çok iyi bilmesi ve haklarını koruması gerekir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadını ile ilgili söylediği çok güzel sözler vardır.” dedi.

Yöresel Miras Yaşatıldı

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Şalpazarı ilçesinde yöresel keşkek yemeği yedi. İlçenin Geyikli Mahallesi’nde hemşehrileri ile bir araya gelen Yıldırım, “Şalpazarı ilçemizin Geyikli yöresine özgü kültürel mirasımızın bir parçası olan 'Keşkek' yemeğinin pişirilip ikram programına katıldım. Hemşehrilerimizin eline sağlık. Yöresel mirasımızı yaşatıyorlar” dedi.

Zirveye Bayrağı Dikti

Trabzon’un Araklı ilçe belediye başkanı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi, zirveye çıkarak Türk Bayrağını dikti. Başkan Çebi, “Zirveye çıkmak değil, zirvede kalmak önemlidir. Goşacık yaylasına bayrağı diktik hamdolsun” dedi.

Pekün’e Teşekkür:

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Şevket Çelik, bölge belediyelerinden Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Ünlüpınar (Pekün) belediyesi ile toplu iş sözleşmesini imzaladı. Toplu iş sözleşmesi için belediye başkanı Fikri Özer’e teşekkür eden Çelik, “Toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaştık. Sendikamıza, belediyemize ve üyelerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Öz Trabzonlu Öz Trabzonlu

Ganita’da Akşamlar Bambaşka

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği "Ganita Akşamları" adlı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında bugün Saat 20.00’da  Trabzon Yazarlar Derneği özel programı olacak. Trabzon Yazarlar Derneği başkanı Mustafa Durmuş’un Moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşinin konukları ünlü ressam Ceyhan Murathanoğlu, Yazar Mustafa Yazıcı, Şair Garip Ayata ve Adem Özdemir.

Muhabir: BİROL SANCAK