Bakan Kacır’a ziyarette, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş  eşlik etti. Bakan Kacır ve Başkan Genç, bir süre şehre dair sohbet etti. Bakan Kacır, Başkan Genç’e başarı diledi.  Başkan Genç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Genç, ziyaretin anısına Bakan Kacır’a hediye takdim etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİLER

AK Parti Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm İmamoğlu Gölçayır Ortaokulu’nu ziyarette bulundu. Öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinleyen İmamoğlu, sınıfları gazerek geleceğin mimarı olan öğrencilerle sohbet etti. Müdür ve öğretmenlerin sıcaklığı ve samimiyeti, çocukların neşeli yüzleri yüreklere yansıdı. İmamoğlu, en büyük yatırımın çocuğa ve eğitime yapılan yatırım olduğunu vurguladı. ‘Bir çocuk gülerse dünya güler, bir çiçek açarsa dünya güzelleşir’ diyerek öğrencilere hediyelerini verip yüzlerinde tebessüme vesile oldular.

TOPRAK DİNLENDİRİYOR

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesini ziyaret edelim dedik. Yola çıktık. İlçe merkezini, kırsal alanları dolaştık. Bir ara gözümüz tarlaya takıldı. İlçe belediye başkanı Ahmet Keleş, elinde kazma tarlada çalışıyordu. Kolaylık diledik. Başkan Keleş, “Toprak insanı dinlendiriyor. Ben de dinlenmek için hafta sonu tarlada çalışıyorum. Hem de yerli ve milli üretime destek oluyorum. Üretiyorum, organik olarak tüketiyorum” dedi.

DİKKAT KESKİN ÇIKABİLİR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi dire başkanı Yusuf Keskin, alışılmışın dışında çalışma temposu ile takdir topluyor. Keskin, sahada her an karşınıza çıkabilir. Yerinde, makamında bulmak imkansız. Sahada muhtarlar ve halkla sürekli istişare halinde olan Keskin, “TİSKİ olarak Halkımıza en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ


Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, Vakfıkebir Muhtarlar Derneğine iadeyi ziyarette bulundu. Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir ve muhtarlarla gündemi değerlendiren Koçal, “Birbirimizi kırmayalım, birbirimize küsmeyelim. Vakfıkebir’imizin, memleketimizin hizmetinde olmak için bu göreve talip olduk. Sizlerle birlikte büyük bir uyum içerisinde çalışarak mahallelerimize, ilçemize hak ettiği hizmetleri kazandıracağız” dedi.

GÖNÜLLÜ MİNİKLER

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yeşiltepe İlkokulu minikleri Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesini ziyaret etti. Öğretmenleri nezaretinde şubeye gelen minikler şube personeli Büşra Kalyoncu’dan Yeşilay’ın faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. Bağımlılıkla Mücadele konusunda minikleri bilgilendiren Kalyoncu, şubede çeşitli etkinlikler de yaparak minikleri bilgilendirdi.

TEMEL KOTİL MAKAMDA


TUSAS-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Trabzon ziyaretinde Vali Aziz Yıldırım’la bir araya geldi. Valilik makamında uzun süre sohbet eden Kotil ve Yıldırım, TUSAŞ’ın başarılı çalışmaları hakkında istişare yaptı.

BU ŞENLİK KAÇMAZ

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Erikli Mahallesinde her yıl geleneksel olarak ‘Bahar Şenliği’ düzenleniyor. 8. düzenlenecek olan Mimera Bahar Şenliği bugün, Erikli Sırt Mevkiinde yapılacak. Şenlikte, Elif Köse, Osman Bayraktar, Yiğit Çilingiroğlu, Metin Beşel, Ali Paşa, Selim Seyis, Ali Bulut, Hüseyin Demir, Özer Cihan ve Taner Yılmaz sahne alacak. Yayla severler için bu şenlik kaçmaz.

TURGAY ŞAHİN DİKKAT ÇEKTİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde 3 dönem CHP grubunun başkanvekilliğini yapan Turgay Şahin, önemli bir konuya dikkat çekti. Şahin’in kent hassasiyetine şahidiz. Erdoğdu Mahallesinde yaklaşık 15 tane sokak köpeğinin bir anda olduğunu video kaydına alan Şahin, “Hayvanları hepimiz seviyoruz. Ama çocuklar da buradan geçerken korkuyor” dedi. Sokak köpeklerinin ölmesine veya öldürülmesine biz de karşıyız. Hayvanlara rahat yaşayabilecekleri yaşam alanları için yetkililer çözüm üretmeli. Bu yaşam alanları tabii ki de barınaklar değil. Doğal ortamına uygun yaşayabileceği bir hayvan köyü olabilir. Bu da bizden bir öneri.

Editör: Birol Sancak