Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası ile ilgili vatandaşları uyardı. Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğini açıkladı.

Özhaseki, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın saatte 40-60 kilometre kuvvetinde, yüksek kesimlerde ise saatte 60-80 kilometre hızla esmesinin beklendiğini belirtti. Vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısında bulunan Bakan Özhaseki, "Yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgârın etkisiyle; ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızda çıkabilecek herhangi bir yangın ihtimaline ve diğer olumsuzluklara karşı daha dikkatli ve tedbirli olmanızı istirham ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bölgesel Hava Durumu Tahminleri:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu. Rüzgar güneybatı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu. Öğle saatlerinde Denizli’nin güney ve Muğla’nın iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuzey Ege kıyılarında rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimleri yer yer parçalı bulutlu. Öğle saatlerinde Antalya’nın batısının iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimleri yer yer parçalı bulutlu.

19 İlde "Sibergöz-48" Operasyonu: Nitelikli Dolandırıcılık ve Çocuk Müstehcenliğine Büyük Darbe 19 İlde "Sibergöz-48" Operasyonu: Nitelikli Dolandırıcılık ve Çocuk Müstehcenliğine Büyük Darbe

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimleri yer yer parçalı bulutlu. Sabah saatlerinde Sinop çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bakan Özhaseki, vatandaşlara aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılarda bulundu.

Editör: Birol Sancak