Deprem Bölgesine 4 Milyar Dolar Dış Finansman

Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem bölgesinin yeniden kalkınması için uluslararası finansman kuruluşlarıyla yapılan işbirliklerinin sürdüğünü belirterek, 2023 ve 2024 yıllarında yaklaşık 4 milyar dolar dış finansman sağlandığını açıkladı. Şimşek, sağlanan bu kaynakların depremin yaralarının sarılmasında büyük rol oynayacağını söyledi.

Yeniden İnşa Çalışmaları Hız Kazandı

Deprem bölgesindeki yol, tünel ve köprülerin yenilenmesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankasından 187 milyon avroluk uzun vadeli ve düşük faizli finansman sağlandığını ifade etti. Yeniden inşa çalışmalarında altyapının güçlendirilmesi önemli bir öncelik olarak öne çıkıyor.

İslam Kalkınma Bankası ve Diğer Destekler

İslam Kalkınma Bankası'ndan Türk Eximbank'a 100 milyon dolar, Uluslararası İslami Ticaret Finans Kuruluşu'ndan ise Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankasına 100 milyon dolar sağlanması yönünde görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor. Depremden etkilenen işletmelerin uluslararası ticareti ve yeşil dönüşümleri destekleniyor.

Güvenin Göstergesi Olarak Dış Kaynaklar

Bakan Şimşek, uluslararası finansman kuruluşlarından gelen desteklerin, uyguladıkları programın uluslararası arenada güven kazandığının bir işareti olduğunu vurguladı. Sağlanan bu kaynaklar, bölgenin yeniden kalkınması için kullanılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ