Rize Çamlıhemşin’de Feci Kaza: Emrullah Tüylüoğlu Yaşamını Yitirdi Rize Çamlıhemşin’de Feci Kaza: Emrullah Tüylüoğlu Yaşamını Yitirdi

DHMİ genelinde iş barışını tehdit eden bu kanun teklifinin TBMM'de görüşüldüğünü ifade eden Memur-Sen, sendika olarak bu duruma karşı çıkarak gerekli adımları attıklarını belirtti. Teklifin, sadece belirli unvanları kapsadığını ve adil bir havacılık tazminatı düzenlemesi yapılması gerektiğini vurgulayan sendika yetkilisi, teklifin geri çekilmediği takdirde iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Kolektif mücadele ve kararlı duruşun sonuç verdiğini belirten Memur-Sen, kanun teklifinin geri çekildiğini ancak DHMİ bünyesindeki adaletsizliklerin devam ettiğini dile getirdi. Özellikle elektrik ve teknik personele ilişkin verilen bir yargı kararının uygulanmadığına dikkat çeken sendika yetkilisi, tazminat konusunda yaşanan adaletsizliklerin de devam ettiğine vurgu yaptı.

DHMİ'nin seyrüseferiyle, işletmesiyle bir bütün olduğunu belirten Memur-Sen, bu konulardaki kararlı ve kolektif mücadelenin emek örgütleriyle birlikte devam edeceğini ifade etti. Adaletin sağlanması için verdikleri mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU